Καλημέρα, επειδή πρόσφατα έστρωσα το 120άρι μου με την αμμωνία, το μπουκαλάκι έγραφε 6% και με 6ml είχα ΝΗ4/ΝΗ3=10 (υγρό τεστ serra), αν αυτό σε βοηθάει στη δοσολογία. Πάντως έριξα και βακτήρια (δύο μπουκαλάκια), δεν ξέρω αν βοήθησε και αυτό, αλλά το φίλτρο έστρωσε σε 10 μέρες. Επίσης, κάθε μέρα μετά το στρώσιμο έριχνα 2 ml αμμωνία και την επόμενη μηδένιζε η τιμή. Αν δεν έχεις ζωντανούς οργανισμούς μέσα, πειραματίσου και πιστεύω ότι θα καταλάβεις καλύτερα τη λειτουργία του κύκλου του αζώτου, αλλά και τις δυνατότητες της βιολογίας σου. Καλή επιτυχία.
|
απο ποιο καταστημα τα πηρες τα τεστ?εμενα μου φαινεται οτι μαλον εχουν προβλημα,και θα δοκιμαζα και με αλλο τεστ.σε ποια περιοχη βρισκεσαι?(ρωταω μηπως εισαι κοντα να σου δανεισω τα δικα μου να δοκιμασεις)
περιμενε ομως αν θελεις μηπως απαντησει και κανεις αλλος κιεχει καμια αλλη ιδεα για το τι μπορει να φταιει. η αμμωνια που εχεις,δεν γραφει περιεκτικοτητα?ρωταω,μηπως λογω χαμηλης περιεκτικοτητας,ριχνεις λιγοτερο αποσο νομιζεις και το τεστ μετραει σωστα... |
Παράθεση:
Πάντως για να ρίχνω λίγο δεν νομίζω( 15mL αμμωνίας μου φαίνεται πολύ σε σχέση με κάτι ποστ που διάβαζα οτι βάζουμε 3-4 σταγόνες αμμωνίας ) |
3-4 σταγονες σε τι? σε σφηνακι?
εδω στα κουλουρακια βαζουμε παραπανω βρε, τι 3-4 σταγονες? μην τη φοβασαι, κρατα 6-8 ppm για αρχη (και παραπανω δεν τρεχει τιποτα, εκτος αν εχεις τιποτα ευαισθητα φυτα μεσα) ------------------------- Παράθεση:
θελει τσεκαρισμα βεβαια, αλλα εχει ξαναστρωσει ενυδρειο σε 10 μερες... Με το γρηγορο τροπο τοσο κανει περιπου |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 04:50. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board