Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Αρχάριοι γλυκού νερού (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=34)
-   -   Νέος με απορία για αγορά φίλτρου (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=68936)

kesanis 11-02-13 00:16

Απ: Νέος με απορία για αγορά φίλτρου

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από constantinos (Μήνυμα 734774)
+1 Για το fluval 306
Eυκολία χρήσης ειδικά για αρχάριους.
Ούτε εξτρά βανάκια ουτε τίποτα.Μόνο εξτρά siporax γιατι αυτο που εχει από το εργοστάσιο φτάνει ίσα ισα να γεμισει μισό καλαθάκι.
Κατά τα άλλα αθόρυβο και οικονομικό από τιμή αλλα και κατανάλωση.

Εγω θα επερνα 1 λιτρο κανονικο siporax και θα το χρησιμοποιουσα αντι για το δικο του mech pro. Θα κανει ακριβως την ιδια δουλεια και θα ειναι ταυτοχρονα και για βιολογια. Αυτο θα το εβαζα στο κατω - κατω καλαθι.
Απο πανω θα εβαζα ολο το βιολογικο το δικο του (substrat pro νομιζω οτι δινουν) και στο πανω καλαθι θα εβαζα το λιτρο siporax mini μαζι με μια αραιη στρωση filter wool.
Ετσι θα ειναι τιγκα στο βιολογικο υλικο και θα εχει και πολυ καλο μηχανικο φιλτραρισμα.
(Ετσι εχω το δικο μου). :D

delta66 11-02-13 01:07

Μηπως ομως πρεπει να σκεφτουμε για ποιο λογο δεν βαζουν κεραμικα υλικα σαν μηχανικο υλικο στο φιλτρα και προτιμουν αυτα με λεια επιφανεια (πχ ehfimech, mech pro κλπ)?
Αυτο το καταλαβα οταν εβαλα siporax στη θεση του ehfimech.
Κολλαει ολο το σκουπιδι στο κεραμικο, βουλωνει τους πορους τους και δεν διαλυεται/αποσυντιθεται οπως πρεπει.
Ετσι και το siporax δεν λειτουργει ως βιολογικο (πρεπει να εχει καθαρους πορους απο χοντρο σκουπιδι για να φιλοξενησει βιολογια) και δεν διαλυει το χοντρο σκουπιδι οπως το κανει το λειο υλικο.
Επιπλεον δεν μπορει να καθαριστει κατα τη συντηρηση τοσο ευκολα το κεραμικο, οσο το λειο. Μενουν κολλημενα σαπια φυλλα κλπ. Στο λειο υλικο το ξεπλενεις και φευγουν αμεσως.

kesanis 11-02-13 13:06

Δεν έχω δει να έχει περάσει ποτέ χοντρό σκουπίδι στο siporax. ΥπΆ όψιν ότι προηγούνται τα 2 σφουγγάρια στη σειρά, του fluval. Εκεί επάνω ναι, έχει πολύ σκουπίδι.

delta66 11-02-13 15:21

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kesanis (Μήνυμα 735054)
Δεν έχω δει να έχει περάσει ποτέ χοντρό σκουπίδι στο siporax. ΥπΆ όψιν ότι προηγούνται τα 2 σφουγγάρια στη σειρά, του fluval. Εκεί επάνω ναι, έχει πολύ σκουπίδι.

Με την ιδια λογικη δεν χρειαζεται ουτε το mech pro.

Bisba 11-02-13 22:22

Εντέλει αγόρασα το http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=2973 και με την ομαδική παραγγελία μου ήρθε σχεδόν 20 ευρώ φθηνότερα.Νομίζω πολύ καλή τιμή. Κ Σπύρο μια απορία έχω, το eheim 2217 πόσο καθαρό κάδο εχει για βιολογικό υλικό αν αφαιρέσουμε σφουγγάρια και τα σκαράκια που εχει πάνω κάτω (πριν τα υλικά και στην έξοδο) σύμφωνα με το setup που προτείνει η εταιρεία.

Vangelis21 11-02-13 22:26

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Bisba (Μήνυμα 735254)
Εντέλει αγόρασα το http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=2973 και με την ομαδική παραγγελία μου ήρθε σχεδόν 20 ευρώ φθηνότερα.Νομίζω πολύ καλή τιμή. Κ Σπύρο μια απορία έχω, το eheim 2217 πόσο καθαρό κάδο εχει για βιολογικό υλικό αν αφαιρέσουμε σφουγγάρια και τα σκαράκια που εχει πάνω κάτω (πριν τα υλικά και στην έξοδο) σύμφωνα με το setup που προτείνει η εταιρεία.

6 λιτρα ειναι ολος ο χωρος που μπορεις να βαλεις υλικο. Ενα σφουγγαρι ειναι ενα λιτρο θα λεγα

kesanis 11-02-13 22:50

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από delta66 (Μήνυμα 735089)
Με την ιδια λογικη δεν χρειαζεται ουτε το mech pro.

Ξερεις καλα, οτι κανει και αλλα πραγματα ...... Ας το αφησουμε ομως γιατι δεν ειναι σχετικο με το τοπικ και ουτως ή αλλως ο φιλος επελεξε και πλεον εχει αλλα ερωτηματα. ;)

delta66 11-02-13 23:12

Δεν πειραζει, μαθαινουνε με τη συζητηση.

Ειναι διαφορετικη η συγκριση που κανεις.
Αφου εχεις σφουγγαρια στην αρχη για μηχανικη φιλτρανση, φυσικα δεν χρειαζεσαι και mech pro. (αν και θα προτιμουσα το mech pro στην αρχη αν ηταν δυνατον, βαση κατασκευης φιλτρου)
Μετα βαζεις σιποραξ και εισαι ΟΚ.

Μιλαγαμε για πρωτο υλικο στη σειρα οπως μπαινει το νερο.
Εκει δεν βαζουμε πορωδη υλικο σαν το σιποραξ για πρωτο υλικο.

kesanis 11-02-13 23:34

Ναι, εσυ θελεις το mech pro πρωτο υλικο πριν ακομα το σφουγγαρι. Καταλαβαινω το γιατι το θες, σωστο μεν αλλα ανεφικτο στο fluval χωρις πατεντα (μου εβαλες ιδεες τωρα), λογω σχεδιασμου ροης. Εφικτο στο eheim πολυ απλα και ευκολα.
Το θεμα ομως ειναι οτι το eheim θελει καποια εμπειρια στο να το στεισεις να λειτουργει σωστα και αποδοτικα χωρις να θελει ανοιγμα καθε εβδομαδα. Δεν ειναι για πρωταριδες. Δεν λεω αρχαριους γιατι δεν θεωρω τον εαυτο μου εμπειρο, αλλα σαν πρωταρη με ειχε δυσκολεψει και επεισης τωρα πλεον μπορω να καταλαβω οτι ουτε το ειχα στεισει σωστα (οσο το δουλευα).

Ps: Αν θα εβαζα mech pro σαν πρωτο υλικο, μετα το σφουγγαρι, σιγουρα δεν θα εβαζα siporax. Θα πρωτημουσα κατι πιο αποδoτικο αφου το mech pro θα μου εκανε την δευτερη δουλεια του siporax.

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 13:26.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01520 seconds with 10 queries