Κωστη ποσα βατ ανα λιτρο δινει το φωτιστικο?
|
το δικό μου είναι 300 περίπου στα 380λ και του θοδωρη 320 στα 400λ
|
Παράθεση:
|
Το φωτιστικο πουληθηκε καθως το ενυδρειο ξεστηθηκε , οσο το ειχε ο κολητος ομως δουλευε πολυ καλα με πολυ χαμηλες θερμοκρασιες ακομα και στο φουλ , για μεχρι εικοσαβατα λεντ το προφιλ αλουμινιου με φανακια ειναι πολυ οκ , για μεγαλυτερα λεντ δεν το συνιστω. Για την ιστορια στο διαστημα που δουλεψε το διαλυμμα kh που εριχνε αυξηθηκε κατα περιπου 100μλ. Με οτι συνεπαγεται αυτο σε αναπτυξη ,
|
Παράθεση:
|
Επειδή το εχω δει το φωτιστικο πιστεύω οτι τα ανεμιστηρακια ήταν οριακά με αυτήν την ψυκτρα. Εγω θα έβαζα κανά δυο ακόμα ανεμιστηρακια ώστε να μην ζεσταίνεται τοσο.
|
Κώστα είσαι άψογος !!!!!
|
Απλά respect!! Ο σωλήνας που συνδέει τα αλουμίνια, πολύ καλή ιδέα!!
|
Η σωληνα ιδεα του κολλητου , την εχω εφαρμοσει στο καινουργιο φωτιστικο που εφτιαξα αλλα ειναι ημιτελες ακομα και για αυτο δεν κανω παρουσιαση , οσο αφορα τα φανακια καλο ειναι να ειναι παραπανω απο οτι χρειαζεται να δουλευουν και αυτα πιο ξεκουραστα και με λιγοτερο θορυβο για καποιον που τον ενοχλει. Ακομα οπως ειπε και Δημητρης οσο πιο light ειναι η ψηκτρα τοσο περισοτερο αερα θελει , σε ιδιο κοματι αλουμινιο εβαλλα δοκιμαστικα και ενα 50βατο και παρολο που ειχε φανακι ακριβως απο επανω στο φουλ η θερμοκρασια ξεφευγε ωστοσο στο 50% περιπου που δουλεψα το 50βατο για καμοια εβδομαδα ηταν οκ , καλο ειναι σε κατασκευες λεντ να βαζεται απο ενα διακοπτη θερμοκρασιας ανα σειρα λεντ για να προφυλαξετε την κατασκευη απο ενδεχομενη βλαβη των ανεμιστηρων
|
Κώστα απο ποια θερμοκρασία κ πάνω ειναι απαγορευτικό για τα led μας; Εγω τα δουλεύω 35-40 βαθμούς αλλα πιστεύω κ λίγο πιο πάνω δεν θα τους έκανε κακό.
|
Ο κινεζος λεει ταβάνι 65 βαθμοί αλλα όσο πιο κρύα τόσο καλύτερα
|
Παράθεση:
αμα φτανει στους 65 μειώνεται πολι η αποδοση του? |
Εγω θεωρώ την ψύξη των LEDs ενα απο τα σπουδαιότερα πράγματα για να αποδοσουν περισσοτερα χρονια. Τα δικα μου μέχρι 40 τα πάω.
|
Παράθεση:
αμα το καλοκαιρι εχει 30+ μεσα στο σπιτι πος μπορεις και εχεις μονο 40? |
Δεν γνωρίζω τι θερμοκρασίες αναπτύσσουν τα multi chip αλλα για 3-10w που δουλεύω γίνεται μελέτη πόσοι ανεμιστήρες θα μπουν κ οπωσδήποτε δεν ειναι απλοί αλλα ουτε κ υδροψυκτοι.
|
Παράθεση:
εγω προσωπικα εχω ενα δεκαβατο σε ενα ψυχτρακι απο καρτα γραφικων και χορις ανεμιστηρα και δεν το κλείνει το thermikal switch... γιατα μεγαλα απλα ξεφευγει το κοστος γιανα εχεις τοσο χαμηλα! |
Απλά να ξέρεις κ στο 10w χωρις ψύξη μειώνεις το χρόνο ζωής του.
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 13:01. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board