2 Συνημμένο(α)
Παράθεση:
Παράθεση:
|
Αναεροβιες απο κατω
|
Eβαλα και καποιες φωτο στο απο πανω μηνυμα.
Ναι, τις αναεροβιες σκεφτομαι και εγω, αλλα το κανω μερα παρα μερα λιγο ελαφρα στα σημεια με αρκετη ''βρωμια'' μιας και δεν εχω (οπως ειχαμε πει και σε πμ) κανα σαλιγκαρι κλπ να ''αεριζει'' τον βυθο. Το να ρουφαω σε καθε αλλαγη δεν γινεται, απο την αποψη οτι αν δεν παω κοντα το λαστιχο που τραβαω το νερο, δεν αποκολλαται (αν ειναι σωστη η εκφραση) απο την αμμο η βρωμα, ενω αν το παω κοντα, ναι μεν φευγει αλλα μαζι με αμμο. |
Ισως φταιει και το λαθος φασμα φωτισμου για την καφε αλγη (βαση δικων μου παρατηρησεων).
Η κρουστα τωρα ειναι και θεμα κυκλοφοριας επανω στο βυθο. Μπορεις να την βελτιωσεις? |
1 Συνημμένο(α)
Μονο με κυκλοφορητακι, αλλα το σκεφτομαι να το κανω, μιας και το fluval 106 το εχω σε φουλ ροη και δεν ξερω κατα ποσο θα ειναι μετα κουραστικο για τα ψαρια..
Για τον φωτισμο δεν μπορω να κανω κατι. Led λευκο εργοστασιακο ειναι 10w. Να μειωσω φωτοπεριοδο θα εχει ουσια? 8 ωρες εχει. Τετοια κρουστα (μαλλον ειναι ιδια η παρομοια) ειχε πιασει και το προηγουμενο ενυδρειο μου με πιαστο φωτιστικο wave solaris 18w 6500k απο την αλλη μερια, οχι απο εκει που ηταν το κρεμαστο φιλτρο. |
Μηπως, και εφοσον εχει δυνατη ροη το φιλτρο, καποια "επεμβαση" στην εξοδο του φιλτρου, βελτιωνε την κυκλοφορια και πανω στο βυθο?
|
Χμ..Δεν ξερω...
Το εχω γυρισμενο προς τα πανω να κοιταει ισια και ελαφρα προς την επιφανεια για να εχω καλη αναταραξη. |
Εγω (με δυνατο φιλτρο) θα εφτιαχνα ενα spraybar με τρυπες κι απο κατω, για να μοιραζει ροη και προς την επιφανεια και προς το βυθο.
|
Λογικο... Ισως σκεφτω καποιον τροπο και το κανω.
|
|
Nαι, καταλαβα τι λες. Εχω δει την εικονα σου αυτη και στο παρελθον..
|
4 Συνημμένο(α)
Eρωτηση:
Οταν ξεκινησα το ενυδρειο ειχα την εισοδο του φιλτρου (αυτο που φερνει νερο απο το φιλτρο στο ενυδρειο) να κοιταει το μπροστινο τζαμι και να ειναι στραμμενο και προς την επιφανεια λιγο για καλη αναταραξη. Στην πορεια, το αλλαξα και το εβαλα να κοιταει τελειως διαγωνια (μπροστινο τζαμι και απεναντι πλαινο) για να εχει και καλη αναταραξη και πιο περα στην επιφανεια, απο την αλλη μερια. Μηπως ομως ετσι χανεται πολυ δυναμη της ροης? Τωρα το γυρισα παλι οπως το ειχα (να κοιταει δηλαδη το μπροστα τζαμι) και νομιζω κανει πιο καλη κυκλοφορια στα μπροστινα μερη που επιανε η αμμος και τα τζαμια την αλγη. Να το αφησω ετσι? Τι ειναι πιο καλο? Μια φωτο για να καταλαβετε (ειναι σαν να βλεπουμε το ενυδρειο απο πανω...με τους κυκλους διχνω που βαραει το νερο): |
Καταρχας για να μιλαμε την ιδια γλωσσα, η εξοδος του φιλτρου στελνει νερο στο ενυδρειο και η εισοδος του φιλτρου κατεβαζει νερο απο το ενυδρειο στο φιλτρο.
Λογικα, επειδη το φιλτρο ειναι δυνατο για το μεγεθος του ενυδρειου, αν το δυναμωσεις και βαλεις την εξοδο του φιλτρου, να στελνει νερο οριζοντια (για να κανει και αναταραξη) στην απεναντι πλευρα στο μεσο του τζαμιου, το νερο θα κατεβαινει στο βυθο και θα επιστρεφει προς την εισοδο του φιλτρου (αν εχεις την εισοδο, στην ιδια πλευρα με την εξοδο). Δοκιμασε το. ΥΓ τα ψαρια αρεσκονται στη δυνατη ροη και δεν θα εχουν προβλημα. |
Οκ. Εξοδος λοιπον.:)
Οχι, δεν εχω στην ιδια μερια εισοδο και εξοδο. Το φιλτρο ειναι στο πιο δυνατο του εξαρχης. Νομιζω ετσι οπως το εβαλα τωρα (οπως ηταν δηλαδη και στην αρχη, με την εξοδο να στελνει το νερο στο μπροστινο τζαμι περιπου στη μεση του) γινεται πιο καλη κυκλικη κυκλοφορια και ακομα νομιζω οτι στα ψαρια αρεσει πιο πολυ ετσι. Πριν κοπαδιαζαν στο πισω μερος του ενδυρειου, τωρα κοπαδιαζουν και στο μπροστα που και μενα μαρεσει καλυτερα,. |
ΟΚ διορθωνω
Παράθεση:
|
1 Συνημμένο(α)
Δεν μπορω/θελω να το κανω, γιατι πρεπει να ανοιξω και αλλη τρυπα στο καπακι.
Απο τα 2 παραπανω σχηματα δεν σου φαινεται καλυτερα το Α που εχω τωρα? Που δηλαδη χτυπαει στο τζαμι το μπροστινο και στελνει και το νερο πιο δυνατα στο βυθο στο μπροστα μερος? |
κατω απο την εξοδο δεν εχει καλη κυκλοφορια νερου
|
Συμφωνω. Αλλα πως να τα εχουμε ολα? Απο πριν, πιστευω οτι ειναι λιγοτερα τωρα τα σημεια με κακη κυκλοφορια. Πριν το ειχα και εστελνε στο απεναντι τζαμι, που παει να πει οτι οταν ''εσκαγε'' στο τζαμι ηταν αδυναμη η ροη πλεον και δεν κατεβαινε χαμηλα. Απλα ειχε πιο καλη αναταραξη και αριστερα η επιφανεια.
Τελος παντων το βλεπουμε στην πορεια.. |
11 Συνημμένο(α)
Το πραγμα ειχε παραγινει στον βυθο και σημερα εκατσα και εβγαλα παλι βρωμα (μαλλον αλγη θα δειτε και βιντεο/φωτο) μαζι με αμμο και συμπληρωσα νεα. Τι θα γινει με αυτο το πραγμα? Ειναι η 2η φορα που το αφαιρω απο το μπροστα μερος που με νοιαζει πιο πολυ και παλι εμφανιζεται. Στη μεση και κατω απο τα ξυλα (θα το δειτε ακριβως σε μια φωτο που διχνει το ενυδρειο χωρις φως απο ψηλα τραβηγμενο), δεν πιανει σχεδον καθολου. Πισω κατι πιανει, αλλα σαν αυτο που γινεται μπροστα δεν γινεται.
Στις φωτο φαινεται πως ηταν το ενυδρειο πριν το βγαλω, μετα πως ειναι καθως το εβγαζα (για να δειτε οτι ειναι κρουστα) και τελος πως ειναι με τη νεα αμμο. Βιντεο: https://www.youtube.com/watch?v=hrsgHbU4B94 |
Μόνο στον βυθό εμφανίζεται?
|
Σαν BGA μοιαζει. Η κυκλοφορια ειναι καλη πανω στο βυθο?
Δεν φαινεται να εχει και πολυ δυνατο φωτισμο για να το διακιολογησει, Μηπως οφειλεται στο φασμα των λεντ? Αλλος με αυτο το ενυδρειο εχει αντιμετωπισει το ιδιο προβλημα? |
Παράθεση:
Βλεπω και λιγες κιλιδες καφε αλγης στα τζαμια. Παράθεση:
Κανα φυτο επιφανειας μηπως λυσει το θεμα? Εdit: Στο βιντεο που εβαλα παραπανω, ειναι αφου εχω αφαιρεσει καποια ποσοτητα αμμου για να δειτε και την κρουστα που κανει κλπ.. |
Για καθαρισε το και αστο χωρις φως μερικες μερες.
Μονο με του χωρου. Μη κανεις συσκοτιση αν δεν δεις διαφορά. ΥΓ αν φταινε τα λεντ, θα φας χοντρη καζουρα που δε με ακουσες να παρεις το ενυδρειο με την Τ8 :D ------------------------- Παράθεση:
Οταν εβαλα wave maker σταματησε. Δεν ηταν BGA. Πρασινη απλη ηταν. |
Ρε συ, το καπακι αυτο ομως ειναι πιο ευκολο για μοντα ανεμιστηρακια κλπ....:D
Κοιτα, να φταινε (σε περιπτωση που ειναι bga μιλαω) τυχον φωσφορικα και μηδενικα νιτρικα? Φωσφορικα απο που να εχω? Απο τροφη? Μηπως η ocean nutricion εχουν μια ταση να ανεβαζουν τα φωσφορικα? Παράθεση:
|
Παράθεση:
Δεν ειναι μαλλον BGA. Δεν βγαζει σημαντικα φωσφορικα η O.N. Δλδ, αν ηταν BGA μια πρωτη κινηση ειναι η συσκοτιση μηπως και δουλεψει χωρις να χρειαστει αντιβιωση. |
Παράθεση:
:smt005 Οταν λες συσκότιση, εννοεις τελειως σκοταδι χωρις καν φωτισμο χωρου? |
Για BGA και εμενα παντως δε μου μοιαζει γιατι το εχω φαει το εργο αν ηταν θα ησουν σιγουρος :D
|
Παλι καλα που λετε οτι μαλλον δεν ειναι bga... αλλα ειναι παραξενη οπτικα..
|
Μηπως η αμμος εχει τιποτα μεσα <<λεω εγω τωρα>> να της ριξεις κανενα βρασιμο? Αν η συσκοτιση δε κανει κατι
|
παντως επειδη κιεγω με το fluval ειχα τα ιδια προβληματα,η λυση ητανε το wavemaker.
εχω την εντυπωση οτι λογω της "ιδιαιτερης" κατασκευης του(σχημα εξοδου κλπ)το fluval δεν κανει σωστη δουλεια με την κυκλοφορια στο βυθο. βεβαια εγω στο πρωτο 60αρι μου,ειχα βαλει το 305 οχι το 105 (106 που εχεις εσυ) και σε εκεινο το ενυδρειο δεν ειχα μεγαλο προβλημα.αλλα, μολις το εβαλα σε μεγαλυτερο ενυδρειο(που υποτιθεται οτι εξακολουθουσε να το καλυπτει σε λιτρα/ωρα)μεγαλωσε το προβλημα στο βυθο. -οποτε αναλογικα ειναι το ιδιο πραγμα... νομιζω δηλαδη οτι λογω του σχηματος της εξοδου,ενω το φιλτρο μπορει να καλυψει τα λιτρα ανα ωρα σε φιλτρανση,δεν μπορει να καλυψει σωστα την κυκλοφορια σε ολα τα σημεια μεσα στο ενυδρειο. ασχετα απο αυτα,το πρωτο πραγμα που θα εκανα απτην αρχη,θα ητανε να αλλαξω τους σωληνες του με αλφαδολαστιχο(16/22 αν θυμαμαι καλα) και το ακροφυσιο της εξοδου με κλασικο spraybar.στο ειχα πει νομιζω στο πρωτο θεμα που ειχες ανοιξει για το fluval... στο μεγαλο ενυδρειο παντως,το wavemaker βγηκε απτην πριζα μονο οταν εβαλα το 2076. θα δοκιμαζα ειτε με spraybar ειτε με wavemaker.σωληνες θα αλλαζα ετσι κιαλλιως και σιγουρα θα βοηθουσε κιαυτο,γιατι εξακολουθω να πιστευω οτι η Fluval εχει κανει μεγαλη πατατα στο σχεδιασμο τους κιας λενε οτι ειναι καλυτερα τα σπιραλ... |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 10:04. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board