Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Αρχάριοι γλυκού νερού (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=34)
-   -   ενυδρειο μεσοτοιχια (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=52676)

tsoum 14-05-11 12:50

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από panos-alex/polis (Μήνυμα 589500)
2) τανγκανικα με καμια 40 τροφεους για να μη πιστευεις το θεαμα στα ματια σου - παρε μια γευση..
http://www.youtube.com/watch?v=HaduQ...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=XJ-wCFJr0wE

Με το συμπάθειο Πανο, αλλα αυτό εμενα... Δεν μου αρέσει. Είναι μια σαλατα ενος είδους! :rolleyes:

Εγω πιστευω οτι η πρόταση του Κλεοβουλου είναι η καλύτερη.

Τωρα, για το βαρος που λες, δεν νομίζω να έχει τόσο διαφορα τα 500 απο τα 700 λιτρα. Τοση πετρα, και αμμο που θα βάλεις... Θα ειναι μονοκατιοικία ή πολυκατοικία; Αν είναι μονοκατοικία, πιστευω πως θα μπορεί να γίνει ειδική κατασκευη που να υποστηρίζει τετοιο βαρος.

@1926 14-05-11 12:56

βασικα να ρωτησω,,χρειαζεται να κανω καλο υποστρομα και ολη αυτη τη διαδικασια που χρειαζεται αν το κανεις φυτεμενο??

εναταξει θα εχει φυτα αλλα λιγα και οχι μεγαλων απαι τησεων!!!

θα ειναι μαλλον μονοκατοικια η μεζονετα!!!μετακομιζω γιαυτο δεν ειμαι σιγουρος.

Πάνος 14-05-11 12:58

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από tsoum (Μήνυμα 589713)
Με το συμπάθειο Πανο, αλλα αυτό εμενα... Δεν μου αρέσει. Είναι μια σαλατα ενος είδους! :rolleyes:

Εγω πιστευω οτι η πρόταση του Κλεοβουλου είναι η καλύτερη..

γουστα ειναι αυτα...εγω δε μπορω να υπομεινω τη νωχελικη κινηση των φροντοζα. θελω δραση στο ενυδρειο μου..
τα μικροτερα ψαρια οπως λελεουπι και τζουλι....νομιζω οτι υστερουν και σε χρωμα και σε κινηση. κρυβονται περισσοτερο και δεν ειναι τοοοσο ενεργητικα.
τα τροφεους ειναι απλα αεικινητα. μεχρι που αποκτησα κι εγω..δε μπορουσα να το φανταστω...στα 20 χρονια που φροντιζω ψαρια ειναι το Νο 1 ψαρι σε συμπεριφορα. δεν εχω συναντησει τιποτα παρομοιο. η κοινωνικη ιεραρχια....η εναλλαγη των αρχηγων..οι προκλησεις....οι καυγαδες....το γεγονος οτι δεν τρωνε το γονο τους...το στοιχημα να τα φροντισεις σωστα....τα κανει ακαταμαχητα. και ολα αυτα συνδυασμενα με ολα τα χρωματα του ουρανιου τοξου. (υπαρχουν ολες οι αποχρωσεις στα τροφεους) !!!!!!!!
ουτε τα μπουνα..ουτε καποια αλλη κιχλιδα μπορω να συγκρινω μεχρι στιγμης μαζι τους.
περιμενω το ψαρι που θα μου αλλαξει αποψη. :rolleyes:

το θεμα φυσικα ειναι τι ταιριαζει περισσοτερο στο χαρακτηρα του φιλου μας. παντως φροντοζα σε 500 αν καταληξει λιτρα...δε θα εβαζα...τροφεους βαζεις ανετα...και πολλα!!! :D

@1926 15-05-11 14:50

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από mikrosaquaristas (Μήνυμα 589481)
απλά επειδή είπε είναι νέος στο χόμπι θεώρησα χρήσιμο να λάβει κι αυτό υπόψιν του

διάβασα πρόσφατα ότι οι πλάκες μελετώνται για 250 κιλά ανα τετραγωνικό και έχω θορυβηθεί....ακόμα δεν βρήκα μηχανικό να το συζητήσω....

ετσι ειναι αλλα η μελετη γινεται για ολη την επιφανεια του πατωματος...

δηλαδη πολυ παραπαννω απο 1-2 τονους,αναλογα και τα τετραγωνικα!!!

επισης το βαρος δεν καθεται πανω σε ενα τετραγωνικο αλλα διαμοιραζεται σε 2 μετρα!!!;)
-------------------------
ειναι καλο το φιλτρο 1600λ/ω για ενυδρειο 700 λιτρα γλυκου νερου?

Πάνος 15-05-11 15:52

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από @1926 (Μήνυμα 589751)
ειναι καλο το φιλτρο 1600λ/ω για ενυδρειο 700 λιτρα γλυκου νερου?

οχι! θελουμε να γυρναει τουλαχιστον τα λιτρα χ3....αρα θες τουλαχιστον ροη 2.100 λιτ/ωρα. αν σκεφτεις οτι και η πραγματικη ροη ειναι αρκετα χαμηλοτερη απο αυτη που λεει η εταιρια....:rolleyes:
επισης εξαρταται και απο τα ψαρια (ειδη και ποσοτητες).
π.χ. τα τροφεους ειναι απαιτητικα στη φιλτρανση τους...καποιοι υποστηριζουν λιτρα τουλαχιστον χ5 ενω αλλοι χ8 :D

@1926 17-05-11 18:42

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από panos-alex/polis (Μήνυμα 590050)
οχι! θελουμε να γυρναει τουλαχιστον τα λιτρα χ3....αρα θες τουλαχιστον ροη 2.100 λιτ/ωρα. αν σκεφτεις οτι και η πραγματικη ροη ειναι αρκετα χαμηλοτερη απο αυτη που λεει η εταιρια....:rolleyes:
επισης εξαρταται και απο τα ψαρια (ειδη και ποσοτητες).
π.χ. τα τροφεους ειναι απαιτητικα στη φιλτρανση τους...καποιοι υποστηριζουν λιτρα τουλαχιστον χ5 ενω αλλοι χ8 :D

Τι θα ελεγες για sump?:confused:
-------------------------
μια γνωμη για το παραπανω φιλτρο?

Κλεόβουλος 17-05-11 18:57

Για 700 λίτρα ενυδρείο αναμφισβήτητα το σαμπ προσφέρει μεγάλο χώρο για βιολογικό υλικό και εύκολη συντήρηση/πρόσβαση στα υλικά κλπ
Απαιτεί εμπειρία η κατασκευή του (για να μην έχεις πλημμύρες στο σαλόνι) και ενδέχεται να έχεις θόρυβο από τις υπερχειλίσεις.

Τη δουλειά πάντως μπορείς να την κάνεις και με 2 θηρία εξωτερικά φίλτρα (πχ. eheim 2260).[εγώ αυτά θα έβαζα :grin:]

@1926 18-05-11 16:43

fluval g6,φιλτρο υπολογιστης...

τι γνωμη εχετε?:smt108

Κλεόβουλος 18-05-11 17:23

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από @1926 (Μήνυμα 590998)
fluval g6,φιλτρο υπολογιστης...

τι γνωμη εχετε?:smt108

πολύ ακριβό γι αυτά που προσφέρει.
(αν το βάλεις σε εμφανές σημείο βέβαια, από εμφάνιση σκίζει :grin:)

tsoum 18-05-11 19:08

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Κλεόβουλος (Μήνυμα 591003)
πολύ ακριβό γι αυτά που προσφέρει.
(αν το βάλεις σε εμφανές σημείο βέβαια, από εμφάνιση σκίζει :grin:)

:smt023:smt023:smt023:grin:

Εγω θα σου προτεινα το FX5.

ραφαηλ10 18-05-11 21:03

εχω και εγω 650 λιτρα ενυδρειο fo και το φιλτρο fluval fx5 με καλυπτει.:D
για ψαρια θα σου προτεινα κιχλιδες malawi και δεν χρειαζετε να βαλεις και πολυ πετρα να μην γινει πολυ μουντο ή σκαλαρια με φυτα χαμηλων απαιτησεων.εγω στο παρελθον το ειχα το ενυδρειο με frontosa laleupi calvus και bichardi και δεν ενθουσιαστικα με το τελικο αποτελεσμα.
αυτα τα λιγα:grin:

@1926 19-05-11 13:05

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από ραφαηλ10 (Μήνυμα 591064)
εχω και εγω 650 λιτρα ενυδρειο fo και το φιλτρο fluval fx5 με καλυπτει.:D
για ψαρια θα σου προτεινα κιχλιδες malawi και δεν χρειαζετε να βαλεις και πολυ πετρα να μην γινει πολυ μουντο ή σκαλαρια με φυτα χαμηλων απαιτησεων.εγω στο παρελθον το ειχα το ενυδρειο με frontosa laleupi calvus και bichardi και δεν ενθουσιαστικα με το τελικο αποτελεσμα.
αυτα τα λιγα:grin:

eheim pro 3 2080?πιστευω ειναι αρκετα καλο λαι αυτο!!!

Κλεόβουλος 19-05-11 13:10

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από @1926 (Μήνυμα 591200)
eheim pro 3 2080?πιστευω ειναι αρκετα καλο λαι αυτο!!!

κατά τη γνώμη μου προτιμότερο από το προαναφερθέν
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=21149

Crazy_Beaver 19-05-11 14:28

Αν και δεν συμπαθώ τους γερμανούς πάρε το eheim αν εγκατέλειψες τελείως την ιδέα του sump που για μένα είναι η καλύτερη!!!!!!!!!Μόνο και μόνο την διαφορά στην κατανάλωση να βάλεις ανάμεσα στα 2 έχεις τον νικητή σου!

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 20:10.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01843 seconds with 10 queries