Παράθεση:
Εγω πιστευω οτι η πρόταση του Κλεοβουλου είναι η καλύτερη. Τωρα, για το βαρος που λες, δεν νομίζω να έχει τόσο διαφορα τα 500 απο τα 700 λιτρα. Τοση πετρα, και αμμο που θα βάλεις... Θα ειναι μονοκατιοικία ή πολυκατοικία; Αν είναι μονοκατοικία, πιστευω πως θα μπορεί να γίνει ειδική κατασκευη που να υποστηρίζει τετοιο βαρος. |
βασικα να ρωτησω,,χρειαζεται να κανω καλο υποστρομα και ολη αυτη τη διαδικασια που χρειαζεται αν το κανεις φυτεμενο??
εναταξει θα εχει φυτα αλλα λιγα και οχι μεγαλων απαι τησεων!!! θα ειναι μαλλον μονοκατοικια η μεζονετα!!!μετακομιζω γιαυτο δεν ειμαι σιγουρος. |
Παράθεση:
τα μικροτερα ψαρια οπως λελεουπι και τζουλι....νομιζω οτι υστερουν και σε χρωμα και σε κινηση. κρυβονται περισσοτερο και δεν ειναι τοοοσο ενεργητικα. τα τροφεους ειναι απλα αεικινητα. μεχρι που αποκτησα κι εγω..δε μπορουσα να το φανταστω...στα 20 χρονια που φροντιζω ψαρια ειναι το Νο 1 ψαρι σε συμπεριφορα. δεν εχω συναντησει τιποτα παρομοιο. η κοινωνικη ιεραρχια....η εναλλαγη των αρχηγων..οι προκλησεις....οι καυγαδες....το γεγονος οτι δεν τρωνε το γονο τους...το στοιχημα να τα φροντισεις σωστα....τα κανει ακαταμαχητα. και ολα αυτα συνδυασμενα με ολα τα χρωματα του ουρανιου τοξου. (υπαρχουν ολες οι αποχρωσεις στα τροφεους) !!!!!!!! ουτε τα μπουνα..ουτε καποια αλλη κιχλιδα μπορω να συγκρινω μεχρι στιγμης μαζι τους. περιμενω το ψαρι που θα μου αλλαξει αποψη. :rolleyes: το θεμα φυσικα ειναι τι ταιριαζει περισσοτερο στο χαρακτηρα του φιλου μας. παντως φροντοζα σε 500 αν καταληξει λιτρα...δε θα εβαζα...τροφεους βαζεις ανετα...και πολλα!!! :D |
Παράθεση:
ετσι ειναι αλλα η μελετη γινεται για ολη την επιφανεια του πατωματος... δηλαδη πολυ παραπαννω απο 1-2 τονους,αναλογα και τα τετραγωνικα!!! επισης το βαρος δεν καθεται πανω σε ενα τετραγωνικο αλλα διαμοιραζεται σε 2 μετρα!!!;) ------------------------- ειναι καλο το φιλτρο 1600λ/ω για ενυδρειο 700 λιτρα γλυκου νερου? |
Παράθεση:
επισης εξαρταται και απο τα ψαρια (ειδη και ποσοτητες). π.χ. τα τροφεους ειναι απαιτητικα στη φιλτρανση τους...καποιοι υποστηριζουν λιτρα τουλαχιστον χ5 ενω αλλοι χ8 :D |
Παράθεση:
Τι θα ελεγες για sump?:confused: ------------------------- μια γνωμη για το παραπανω φιλτρο? |
Για 700 λίτρα ενυδρείο αναμφισβήτητα το σαμπ προσφέρει μεγάλο χώρο για βιολογικό υλικό και εύκολη συντήρηση/πρόσβαση στα υλικά κλπ
Απαιτεί εμπειρία η κατασκευή του (για να μην έχεις πλημμύρες στο σαλόνι) και ενδέχεται να έχεις θόρυβο από τις υπερχειλίσεις. Τη δουλειά πάντως μπορείς να την κάνεις και με 2 θηρία εξωτερικά φίλτρα (πχ. eheim 2260).[εγώ αυτά θα έβαζα :grin:] |
fluval g6,φιλτρο υπολογιστης...
τι γνωμη εχετε?:smt108 |
Παράθεση:
(αν το βάλεις σε εμφανές σημείο βέβαια, από εμφάνιση σκίζει :grin:) |
Παράθεση:
Εγω θα σου προτεινα το FX5. |
εχω και εγω 650 λιτρα ενυδρειο fo και το φιλτρο fluval fx5 με καλυπτει.:D
για ψαρια θα σου προτεινα κιχλιδες malawi και δεν χρειαζετε να βαλεις και πολυ πετρα να μην γινει πολυ μουντο ή σκαλαρια με φυτα χαμηλων απαιτησεων.εγω στο παρελθον το ειχα το ενυδρειο με frontosa laleupi calvus και bichardi και δεν ενθουσιαστικα με το τελικο αποτελεσμα. αυτα τα λιγα:grin: |
Παράθεση:
eheim pro 3 2080?πιστευω ειναι αρκετα καλο λαι αυτο!!! |
Παράθεση:
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=21149 |
Αν και δεν συμπαθώ τους γερμανούς πάρε το eheim αν εγκατέλειψες τελείως την ιδέα του sump που για μένα είναι η καλύτερη!!!!!!!!!Μόνο και μόνο την διαφορά στην κατανάλωση να βάλεις ανάμεσα στα 2 έχεις τον νικητή σου!
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 20:10. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board