Τα ζωοτοκα του (αν ειναι σε σωστη δοσολογια το αλατι και κανει σωστη την εισαγωγη του) δεν μπορει να τα κανει να πεθανουν.
Αντιθετα ειναι προληψη για fin rot σε αυτα τα ψαρια. Το μονο κακο που θα μπορουσε να φανταστει κανεις, ειναι να πειραξε το μονομαχο, να ασθενησε και να κολλησε και τα ζωοτοκα. Use when setting up an aquarium and when making water changes. To add salt to an established tank, do so gradually. It is best to dissolve the salt in freshwater before use. Avoid using salt when simply replacing evaporated water. Η δοσολογια για ζωοτοκα ειναι μικρη και προτεινεται ακομα και για αλλα ψαρια σε ειδικες περιπτωσεις For live bearers (such as guppies, swordtails, platies, some mollies), use 20 g (~1 tablespoon) for each 40 L (10 gallons*). For general aquarium salt use (either for mineral replacement or disease control), use 20 g (~1 tablespoon) for each 40 L (10 gallons*). |
Όσο δεν λέει τα ακριβή συστατικά του και υπονοεί ότι δεν είναι απλά NaCL εγώ το θεωρώ ύποπτο.
|
Παράθεση:
Λες να εχει τιποτα τοξικό?? Στο κάτω κάτω η εταιρία το βγάζει γι αυτά τα ψάρια..:p |
Παράθεση:
|
Προφανώς και είναι για νερό δικτύου...
|
Παράθεση:
|
Βαζω και φωτος του ενυδρειου μου σημερινες. Αλατι παντως δεν εχς ξανα βαλει. Επισης η μια γκαπινα απο εχθες μολις παω κοντα στο τζαμι στρεσσαρετε τρελα και αρχιζει και κολυμπαει σαν τρελη....Δεν το εχει ξανα κανει αυτο. Ετσι λοιπον απεφευγα να πηγαινω και να βαζω την μουρη μου κοντα....:):p
|
Παράθεση:
Το συγκεκριμένο, από όσο ξέρω, αναφέρει ότι προέρχεται από νερό θαλάσσης του οποίου το νερό έχει εξατμιστεί, πιθανώς σε αλυκές, οπότε το μόνο συστατικό είναι το NaCl... |
Δεν δοκιμαζεις να βγαλεις τα ψευτικα διακοσμητικα και να κανεις μια μεγαλη αλλαγη νερου? :rolleyes:
|
Παράθεση:
εκανα 35-40% αλλαγη νερου εχθες, να κανω παλι μια 50-60 κανει τοσο συντομα?? |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Καλα δεν με νοιαζει τοσο το πεχα, αλλα το να μην εχει τιποτα τοξικο.
Δεν μου γεμιζει το ματι. Τι εχει στην ακρη σαν χρωμα? Αλγη? |
Παράθεση:
εψαχνα καιρο πετρα και αυτη μου αρεσε και ηταν και σε καλη τιμη.... |
Παντως δεν εχουν ακουστει και λιγες φορες για τοξικοτητα διακοσμητικων.
|
Παράθεση:
|
Αυτο σου ειπα πιο πανω.
Βγαλε τα διασκομητικα, κανε μια μεγαλη αλλαγη νερου. Μπορει να το δεις και απο τη συμπεριφορα των ψαριων αν αλλαξε κατι προς το καλυτερο ;) |
oκ.............θα την βγαλω την πετρα και το πιθαρι....και θα κανω αλλαγη νερου 40% αυριο να δω μηπως αλλαξει τιποτα. thnx
|
Παράθεση:
Γιατί πολλά προφανή έχουμε χωρίς να ξέρουμε γιατί συστατικά μιλάμε ------------------------- Παράθεση:
Δεν είναι.... |
http://aquariumpharm.com/products/Pr...x?ProductID=49 Αυτο τι συστατικά έχει??
|
All natural salt, made from evaporated sea water, promotes healthy gill function, reduces stress and loss of electrolytes. Used to improve the efficiency of medications and reduce the harmful effects of nitrite.
;) Το άλλο is a safe and effective alternative to the sodium chloride based aquarium salts Δηλαδή απλά δεν μας λέει τι είναι |
Λοιπον για να λήξει...:D
Δεν πιστεύω σε καμια περιπτωση πως οι θάνατοι οφείλονται στο αλατι απο την στιγμή που δεν υπήρξε υπερδοσολογία, και μπήκε με σωστό τρόπο(σιγα-σιγα δηλαδη).. Απο κει και πέρα ακομη και να ισχύουν αυτα που λες, που προσωπικα δεν το πιστεύω, τα συγκεκριμένα ψάρια (ζωωτόκα) εχουν απίστευτες αντοχές απο αποψη σκληρότητας νερού.. |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Βλέπεις, σε κατι ξεφρενους(:D) πειραματισμους στο παρελθον ειχα κανει προσαρμογη γκαπι και μολι σε θαλασσινό:oops: |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Δεν ημουν γραμμένος στο φόρουμ τότε, ήμουν και μικρό παιδάκι 15 χρονώ, και κάποιος μου πε οτι προσαρμόζονται... Παντως πραγματικά προσαρμόζονται με μηδενικες απόλειες αν γίνει σιγά σιγά... |
Ρε παιδιά , τράβαμε τα θέματα απο τα μαλλιά!!!
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 05:38. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board