Σου εχω ηδη πει τη γνωμη μου σε αλλο θεμα σου!!! :D:D:D
Ειναι ευκολο να φτιαξεις κατι αναλογο!!! :p |
Το ξερω φιλε μου! Γι'αυτο κανω μια ερευνα αγορας για να δω πως θα προμηθευτω σωστα και οικονομικα τα φυτα που θελω!
|
Αν ψάξεις στην φύση θα βρεις πολλές "ρίζες". Απλώς μην ψάχνεις να βρεις την τέλεια από την αρχή. Θα βρεις "γυαλόξυλα" στις παραλίες, κλαδέματα σε αμπέλια, σε ελαιώνες, ξερά πουρνάρια, φλοιούς από παλιά δέντρα, κλπ κλπ. Μπορεί να μην βρεις μια τέλεια μονοκόματη, απλώς περισσότερες υπό γωνία μεταξύ τους "φυτρωμένες" στην άμμο-χαλίκι του ενυδρείου..
|
απο την φυση με μεγαλη προσοχη γιατι μπορει να σου πεθανει ολο το ενυδρειο
|
Παράθεση:
|
οχι αυτα στην φυση μπορει να εχουν ενα ζιζανιοκτονο και να τα παρεις ολα στο χερι
ασε που καποια φυτα κορμοι κλπ κλπ εχουν ζουμια με δηλητιριο αλλα σαπιζουν σε 2 μηνες μπορει να εχουν μεσα ζωη (σαλιγγαρια αυγα σκουλικια) και πολλα αλλα |
Τα οικοσυστηματα εδω στην Ελλαδα εχουν διαφορετικους ιους, παρασιτα και βακτηρια που ειναι "ξενα" για το ανοσοποιητικο συστημα των τροπικων ψαριων και για αυτο ειναι παρακινδυνευμενη η χρηση τους στο ενυδρειο χωρις σωστη επεξεργασια!
Μιλαω για φυτα - ζωντανα - υλικα απο ποταμι η λιμνη!! |
Δεν κανουν ολα τα ξυλα για το ενυδρειο ακομα και "καθαρα" και απολυμασμενα να ειναι.
Υπαρχουν φυτα που περιεχουν τοξινες ειτε στις ριζες ειτε στον κορμο. Ο κισσος που ειναι απο τα πιο αποδεκτα ξυλα στο ενυδρεια, χρειαζεται αποξηρανση στον ηλιο για μηνες, αφου όλα τα μέρη του περιέχουν τοξίνες Triterpenoid saponins και polyacetylene. Μαλιστα οι τοξικές ενώσεις θα παραμείνουν και μετά την αφυδάτωση του ξύλου αλλά αν γίνουν διαδοχικά μουλιάσματα σε νερό οι συγκεντρώσεις θα φτάσουν σε ασφαλή επίπεδα για χρήση στο ενυδρείο. Αλλα ξυλα περιεχουν ουσιες που δεν αφαιρουνται ουτε με επεξεργασια. Poisonous Part : All parts. Toxic Principle : Triterpenoid saponins and polyacetylene compounds. http://www.ces.ncsu.edu/depts/hort/c...on/Hederhe.htm |
Παρατηρησα σημερα σ'ενα απο τα φυλλα του, απ'την πισω πλευρα δυο μικρες τριχιτσες να εχουν φυτρωσει! :confused:
Ειναι κατι φυσιλογικο ή πρεπει να τις αφαιρεσω παιδια??? |
αναλογα....αν ειναι αλγη αφαιρεσε τες..
αν ειναι χρωματος καφε....γυρνα το φυλλο να δεις..μηπως ξεκινα ενα νεο φυτο απο εκει? ;) |
βαλε μια φωτο
|
|
Ετσι αναπαραγεται αυτη η φτερη. Οι τριχιτσες που βλεπεις ειναι τα ριζιδια ενος νεου φυτου. Κανε υπομονη και θα δεις οτι απο εκει θα γεννηθει μια σχηματισμενη νεα φτερη.
|
Την οποια πως θα αποκολλησω για να την μεταφερω σε αλλο σημειο? Δεν εχω ξανακανει κλαδεμα... :smt120
|
Αφησε την να μεγαλωσει οσο πιο πολυ και μετα μονο που θα περνας το φυλο μεσα απο το χερι σου θα μενουν τα νεα φυτα στην χουφτα σου
|
Τοσο ευκολα! :) Ερωτηση: Ενα κλαρακι που μου ειχε μεινει στο χερι το πηρα κ το σφηνωσα σε μια τρυπουλα του ξυλου κ εβαλα ενα χαλικακι πανω του να το κραταει σφηνα. Το κλαρακι αυτο θα βγαλει ριζα ή αδικα περιμενω κατι?
|
αν δεν εχει καθολου ριζα δεν θα βγαλει
|
Δεν εχει! Ηλπιζα να πεταξει μονο του καποια... Μαλλον οχι ομως! :(
|
Αν οταν λες "κλαρακι" εννοεις μερος απο τον κονδυλο του φυτου, τοτε ναι θα βγαλει ριζες και νεα φυλλα.
|
Αυτο εννοω! Ευχαριστω πολυ!!!
|
εγω καταλαβα φυλλο σορρυ
|
Οταν τα νεα φυτακια εχουν απο 2-3 φυλλα το καθενα και ειναι πια 2-3 εκ σε μεγεθος ενας πολυ αποτελεσματικος τροπος ειναι να κοψεις το φυλλο οπως ειναι και να το δεσεις πανω σε ενα ξυλο ή μια πετρα. Το παλιο φυλλο θα σαπισει σιγα σιγα και ολες οι νεες μικρες φτερες θα προσκολληθουν πανω στην επιφανεια δημιουργωντας μια συσταδα απο φτερες ;)
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 06:22. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board