Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Άλλες κιχλίδες Ν. Αμερικής (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=139)
-   -   γεννα Mikrogeophagus altispinosus!!! (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=27227)

dinos99 06-10-08 19:05

εχω αρτεμια της ocean nutrition.σκευτομαι τωρα εγω....μηπως δεν επρεπε να βαλω αλατι καθως δεν ανεφερε τιποτα τετοιο στις οδηγιες:rolleyes::rolleyes: η να φταιει κατι αλλο....δεν μπορω να καταλαβω και πλησιαζουν οι μερες που θα πρεπει να ταισω...

Filotas 06-10-08 19:07

Και βέβαια πρέπει να βάλεις αλάτι. Αν δεν κάνω λάθος 1 κουτ. του γλυκού για κάθε λίτρο νερό και αεραντλία για να ανακατεύονται τα αυγά και να μήν είναι στάσιμα. Εγώ μ'αυτ'ην την μάρκα είχα πολύ καλά αποτελέσματτα.

dinos99 06-10-08 19:10

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Filotas (Μήνυμα 295059)
Και βέβαια πρέπει να βάλεις αλάτι. Αν δεν κάνω λάθος 1 κουτ. του γλυκού για κάθε λίτρο νερό και αεραντλία για να ανακατεύονται τα αυγά και να μήν είναι στάσιμα. Εγώ μ'αυτ'ην την μάρκα είχα πολύ καλά αποτελέσματτα.

ακριβως αυτο εχω κανει!!!στο ενα μπουκαλι μαλιστα εχω βαλει κ θερμοστατη στους 25 και παλι τιποτα.θα κανω αλλη μια προσπαθεια κ βλεπουμε...

Filotas 06-10-08 19:22

Πόσες μέρες περίμενες;

dinos99 06-10-08 19:43

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Filotas (Μήνυμα 295062)
Πόσες μέρες περίμενες;

για την πρωτη που μολις ανανεωσα 2 μερες και για την δευτερη γυρω στις 30 ωρες.

fishme1 06-10-08 22:38

εμενα καμια φορα κανουν 3 μερες να βγουν

Filotas 07-10-08 08:44

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από fishme1 (Μήνυμα 295126)
εμενα καμια φορα κανουν 3 μερες να βγουν

Και σε εμένα το ίδιο να φανταστείς στις 2 μέρες τίποτε και στην 3η όλες μαζί!!!!!

dinos99 07-10-08 20:13

ολα ετναξη κ με τις αρτεμιες!!!:smt041:smt041τωρα περιμενω τα μικρα να αρχισουν το κολύμπι για να ταΐσω.ποσες φορες την ημερα ειναι το ιδανικο και ποτε πρεπει να αρχισω αλλαγες νερου???

fishme1 07-10-08 20:30

καθε 2,5 - 3 ωρες πρεπει να ταιζεις

Tolis 07-10-08 20:36

http://www.tolibra.com/fish/Lamena2.htm
δες τις δυο τελευταιες φωτο κατω κατω. Στην τελευταια ειναι ταισμενο. Οταν η κοιλιτσα γινεται σαν την προτελευταια, ταιζεις.

dinos99 07-10-08 22:48

και κατι τελευταιο να ρωτησω(το ξερω γινομαι κουραστικος αλλα ειναι η πρωτη φορα που παίρνω γεννα και εχω ενα καρο αποριες).οι γονεις εχουν σκαψει τρυπες στο χαλικι σε σημεια που εχω ελαχιστη ορατοτητα κ τα μικρα βρισκονται εκει μεσα.να υποθεσω οτι οταν βγουν τα μικρα απο εκει κ αρχισουν να κολιμπουν τοτε θα αρχισω και το ταισμα??

Tolis 07-10-08 22:53

Ακριβως

mikele 08-10-08 05:06

φοβερη δουλεια μπραβο :smt041

Giorgos 08-10-08 10:40

Μην ντρεπεσαι, κανε οσες ερωτησεις θελεις... πυροβολα!

dinos99 08-10-08 17:06

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Giorgos (Μήνυμα 295433)
Μην ντρεπεσαι, κανε οσες ερωτησεις θελεις... πυροβολα!

εσυ θα φταις μετα...:D:Dλοιπον σημερα λεω να κανω μια αλλαγη νερου περι τα 10%.πηρα και αρκετο κερατοφυλο απο τον Μαριο(kanarini) γιατι η γεννα με βρηκε την ημερα της εβδομαδας που θα αλλαζα νερο και το νερο εχει 10 μερες να αλλαχθει,οποτε λογικα θα εχουν ανεβει και τα νιτρικα.Σκευτομαι να βγαλω το νερο και μετα να βαλω πανω απο το καπακι εναν κουβα και το νερο να σταζει απο σωλινακι σιλικονης για να μην εχω αποτομες μεταβολες θερμοκρασιας κτλ.
Τα μικρα βρισκονται ακομα μεσα στις τρυπες που εχουν σκαψει οι γωνεις.Υπολογιζω οτι αυριο-μεθαυριο το πολυ θα αρχισουν το κολυμπι.Υποψην οτι στο ενυδρειο δεν υπαρχουν αλλα ψαρια.

harilaos 09-10-08 18:10

Ντίνο μας έχεις στο σκοτάδι.. Ενημέρωσε λοιπόν!
Κολύμπησαν;

theodor72 09-10-08 21:56

Και καμιά φώτο ε!!!

dinos99 10-10-08 00:22

1 Συνημμένο(α)
μια χαρα ειναι παιδια τα ψαρακια.τα μεταφερουν απο τρυπα σε τρυπα οι γονείς ολη την ωρα.ακομα δεν εχουν κολυμπησει αλλα μερικα κανουν καμια βολτα γυρο απο την τρυπα.δεν φευγουν βεβαια μακρια γιατι τα βλεπει η μαμα τα βαζει στο στομα της και τα γυριζει στην τρυπα μαζι με τα αδελφακια τους.:D:Dαυριο πιστευω θα ημαστε σε φαση free swimming...:):)σημερα τα ταισα κ για πρωτη φωρα αρτεμια την οποια τιμησαν δεοντως:D:D
εβγαλα μια φωτογραφια αλλα δεν ειναι και πολυ καλη:κατω απο τον μπαμπα σε σταση ''την φωτογραφικη σου και τον πουλο":D:D βλεπετε μερικες (αρκετες)δεκαδες ψαρακια,ολα μαζι σε ενα μπουλουκι!!!

Giorgos 10-10-08 02:21

Υποψιν οτι το μπουλουκι με τα μικρα που βλεπεις περιεχει πολυ περισσοτερα μωρακια απ' οτι νομιζεις.....

iliasf 10-10-08 13:10

έχεις άλλα ψάρια μέσα? είχα και εγώ γέννες παλιότερα απο τα mictogeophagus άλλα δεν εμεινε τιποτα απο τους ροδοστομους. μαξιμουμ 3 με 4 μερες εζησαν απο την ωρα που αρχισαν να κολλυμπανε.

dinos99 10-10-08 14:28

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από iliasf (Μήνυμα 296042)
έχεις άλλα ψάρια μέσα? είχα και εγώ γέννες παλιότερα απο τα mictogeophagus άλλα δεν εμεινε τιποτα απο τους ροδοστομους. μαξιμουμ 3 με 4 μερες εζησαν απο την ωρα που αρχισαν να κολλυμπανε.

οχι τα ψαρακια ειναι μονο με τους γονεις μεσα στο ενυδρειο.
giorgo χοντρικα τα υπολογιζω τουλαχιστον 50!!!:p:p

harilaos 10-10-08 14:39

Αλήθεια, τι μετρήσεις έχει τώρα το ενυδρείο σου;

dinos99 10-10-08 14:42

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από harilaos (Μήνυμα 296066)
Αλήθεια, τι μετρήσεις έχει τώρα το ενυδρείο σου;

χαριλαε μετρησεις θα δωσω το βραδυ γιατι τωρα εχω να παω σε μια δουλιτσα...μαζι και μια φωτο δωρο :D:D με τα μικρα να κολυμπουν(επιτελους):smt041:smt041

Teo 12-10-08 14:19

Που είναι η φανταστική φώτο και οι μετρήσεις ΟέΟ???:D:D:D

dinos99 14-10-08 01:20

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Teo (Μήνυμα 296504)
Που είναι η φανταστική φώτο και οι μετρήσεις ΟέΟ???:D:D:D

εισαι και ανυπομομος!!!!:D:Dεπιτελους καταφερα να μπω στο ιντερνετ(ασχετα αν η συνδεση σερνεται,καταραμενε οτε:smt062).λοιπον οι μετρησεις μου ειναι οι εξης
pH:6.5-7.0
Γενική σκληρότητα (GH):3
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):2
Αμμωνία (ΝΗ3):0
Νιτρώδη (ΝΟ2):<0,3
τα μικρα τα πανε μια χαρα και ειναι μια απολαυση:D:D.τρωνε αρτεμια με ορεξη και γεμιζουν ζωη το ενυδρειο:p:p!!!το μονο κακο ειναι οτι το ενυδρειο εχει πιασει ολων των ειδων τις αλγες και παρα το γεγονος οτι εχω κοψει τα λιπασματα και κανω καθε μερα αλλαγη νερου 10% δεν λεει να υποχωρησει.φωτογραφια αν και την υποσχεθηκα δεν μπορω να ανεβασω με την ταχυτητα που εχω τωρα γιατι θα ξυμερωσει....:(:(

chemical mac 14-10-08 09:34

Θυμάσαι που τα συζητούσαμε φιλαράκι; Οταν αποφασίζεις να ασχοληθείς με αναπαραγωγές, υποχρεωτικά αφήνεις τη ρουτίνα λίγο πίσω και σε συνδυασμό με το γόνο που τρώει και χ...ει ένα σκασμό (όπως όλα τα μωρά) έχεις τέτοια προβλήματα. Προς το παρόν η άλγη μην σε απασχολεί (αυτό θα το ξαναδείς σε ένα 3μηνο), για να μην σου πω ότι η άλγη κάνει καλό και στους γόνους (σαν τροφή)

dinos99 14-10-08 11:34

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από chemical mac (Μήνυμα 296905)
Θυμάσαι που τα συζητούσαμε φιλαράκι; Οταν αποφασίζεις να ασχοληθείς με αναπαραγωγές, υποχρεωτικά αφήνεις τη ρουτίνα λίγο πίσω και σε συνδυασμό με το γόνο που τρώει και χ...ει ένα σκασμό (όπως όλα τα μωρά) έχεις τέτοια προβλήματα. Προς το παρόν η άλγη μην σε απασχολεί (αυτό θα το ξαναδείς σε ένα 3μηνο), για να μην σου πω ότι η άλγη κάνει καλό και στους γόνους (σαν τροφή)

δεν με καιει και ιδιαιτερα αλλα ελεγα μπας και μπορεσω να απαλαγω....:D:Dσε τρεις μηνες θα σου εχω φαει τον τιτλο του algae grower!!!!οτι μπορεις να φανταστεις το εχω :D:Dbba,bga,μακρυτριχη...:D:D.σε κανενα μηνα που θα μεγαλωσουν λιγακι λεω να τα βαλω σε ενα δικο τους ενυδρειακι 20-30 λιτρα για να μπορω να ελεγχω ποιο ευκολα την κατασταση,και να ειναι ευκολοτερη η συντηρηση του.

chemical mac 14-10-08 11:41

Κάνετε όνειρα όλοι σας να μου φάτε τον τίτλο αλλά εκεί θα μείνετε :D :D :D πάντως bga και bba να σε ανησυχήσουν

dinos99 14-10-08 11:46

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από chemical mac (Μήνυμα 296933)
Κάνετε όνειρα όλοι σας να μου φάτε τον τίτλο αλλά εκεί θα μείνετε :D :D :D πάντως bga και bba να σε ανησυχήσουν

θα σε ριξω απο τον θρονο σου και θα σε κανω υποτακτικο μου!!!:D:Dακομα δεν ανυσηχω...οι μετρησεις ειναι καλες και οι αλλαγες νερου καθημερηνες.ισως φταει το γεγονος οτι η γεννα με βρηκε την ημερα της αλλαγης νερου και την καθηστερησα και εγω μετα αλλη μια εβδομαδα μεχρι να παρουν τα μικρα λιγες μερες επανω τους.

theodor72 27-10-08 21:37

Κανένα νέο; :confused:

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 04:24.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,02157 seconds with 10 queries