Πολυ καλη επιλογη το συγκεκριμενο.Το δουλευει φιλος εδω και καιρο σε κιχλιδες και ειναι πολυ ευχαριστημενος.Αλλα γιατι δεν κοιτας για να σαι και ησυχος στο στοκαρισμα και αυτα...Χ 2
http://www.aquaristic.net/shop.php/sid/582a120ddd3e4172e65f5c311ce9f303/cl/details/cnid/15243fb718e4f6502.17456648/anid/061016/Eheim%20external%20filter%202260/ |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
130 μου κόστισε πάντως η βάση, μόνο με μελαμίνη, αυτή εδώ, και απο βάρος αντέχει πάνω από 350 κιλά (δοκιμασμένα) και όχι καταμερισμένα ομοιόμορφα όπως σε ένα ενυδρείο. (4 γαϊδούρια όρθια επάνω)
|
γιαννη καμια φοτο απο τα γαιδουρια ορθια πανω ?:D:D:D
ηταν με σελα η οχι?:D:D:D υ.γ δεν κρατηθηκα:D:D:D |
υποδεεστερη βαση φτιαχνει η juwel για το 400 της
λογικο μου φαινεται οτι σου αντεχει μια χαρα τα... γαιδουρια που ανεβασες επανω |
Παράθεση:
Μην βγαλουμε και την μελαμινη κοντρα πλακε θαλλασης τωρα... |
Κοιτα ξέρω πολύ καλά απο τι είναι φταιαγμένο τώρα αν πέσει ένας κουβάς νερό ναι φυσικά και θα φουσκόσει τώρα αν σε μια αλλαγή πέσουν 2 σταγόνες απ το χέρι σου όπως το βγάζεις δεν θα φουσκώσει σε καμία περίπτωση!
|
το ιδιο ενοουμε φιλε μου. αν και στα πορτακια (εκει λες οτι θα τα βαλεις) δεν καθεται το νερο παραπανω απο 2-3 δευτερολεπτα.
Μελαμινη παντως μην κανεις βασεις και καπακια επιπλου ειναι καταδικασμενα να στραβωσουν, με τετοια βαρη. |
Μάλον δεν κατάλαβες:p:p:p:p Η βάση θα είναι από κυλοδοκό και θα ντυθεί πάνω του η μελαμίνη ώστε να είναι καλαίσθητο. Πέραν απ το βάρος της ίδιας της μελαμήνης δεν θα κρατάει παραπάνω βάρος;););)
|
παντως με τον καιρο με την μελαμινη θα εχεις προβλημα με υγρασιες.Εγγυημενα.Εδω αρκετοι και με mdf εχουν σαπιλες και φουσκωματα.Το καλυτερο θα ηταν να πας σε δρυ ειτε οξυα βαμμενα με λουστρα νερου.θα κρατησει για μια ζωη.
|
Παράθεση:
Ευχομαι φιλε μου να μην παθει τιποτα το επιπλο σου ετσι και αλλιως εδω ειμαστε για να βοηθαμε. Αυτα σου τα λεω γιατι αυτη ειναι η δουλεια μου οποτε κατι παραπανω ισως γνωριζω απο εσενα. Η μελαμινη ειναι απο τα πιο οικονομικα ξυλα στην αγορα, ο λογος βεβαια ειναι γιατι δεν εχει λουστρα επανω και ειναι πολυ πιο "ελαφρια" απο την μοριοσανιδα (νοβοπαν) η και απο το mdf. Τροποι υπαρχουν πολοι να φτιαξεις ενα επιπλο. Το δικο μου project ειναι απο Σεπτεμβρη - Οκτωβρη να φτιαξω ενα ενυδρειο που το επιπλο δεν θα εχει καθολου κυλοδοκους, μονο mdf. Τι λες θα αντεξει βαρος 600 κιλων!! |
Αν τα αντέξει? εσύ ξέρεις εγώ Web Designer και Γραφίστας είμαι... Αλλά μέσα στην κατασκευή και στην πατέντα από μικρό παιδί πιάνουν τα χέρια μου πολύ καλά σε αυτά.:p:p
|
ξαναδες το σχεδιο της juwel που αντεχει ενυδρειο 400 κιλων
εαν κανεις κατι παρομοιο θα πρεπει σιγουρα να εχεις διπλασιο παχος ξυλου η πολλα περισσοτερα ξυλα που κρατανε το ενυδρειο πιστευω οτι εαν γινει καλο και προσεγμενο σχεδιο θα τα παει μια χαρα |
Mπορει να κρατησει το βαρος πιστευω.Μια καλη ιδεα θα ηταν να εβαζες σκελετο απο δοκαρια ξυλινα.Δεν ειμαι μαστορας στα ξυλα ,και σογουρα εσυ θα ξερεις περισσοτερα σαν μαστορας.Μια απορια.Γιατι θες να αποφυγεις τον κοιλοδοκο που θα ηταν η πιο σιγουρη και ασφαλη λυση??
οσο για το επιπλο της juwell με πιανει ενα αγχος οποτε το βλεπω.:p |
"Μαστορας" με την εννοια αυτη δεν ειμαι ουτε και εγω, απλα απο τεχνολογια ξυλου τα παμε καλα, για ξυλινους δοκους το κοβω στις ακρες, και βεβαια ψαχνω να βρω μηχανισμο να ανοιγει την πορτα 1,5 μετρου προς τα επανω ολοκληρη.
Θελω οταν δουλευω στο κατω μερος του ενυδρειου να μενει ολος ο χωρος ανοιχτος, ωστε να κανω τις "δουλειες μου χωρις να ανοιγω και να κλεινω ντουλαπια. Δηστυχως ο μονος μηχανισμος που υπαρχει στο εμποριο μπορει να ανοιξει μια τετοια πορτα μεχρι 50 εκατοστα υψος και το επιπλο θα ειναι περιπου 80. Ααα και δεν αποφευγω τους κυλοδοκους απλα οταν εχεις αλλα εργαλεια γιατι να πας σε προιοντα που δεν εχει το "μαγαζι" σου!! |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 03:53. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board