Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=55)
-   -   Juwel 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα: "Ενδιάμεση" παρουσίαση, για σχολιασμό & προτάσεις (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=24386)

Neoklis 04-06-08 15:35

Δες για tenellus... Θα κόβεις τα runners και θα τα ξαναφυτεύεις κοντά κοντα για να γεμίζει ο χώρος..

Δεν ξέρω μήπως θα μπορούσες να κρατήσεις και eleocharis parvula με αυτές τις συνθήκες....:rolleyes:

xontros 04-06-08 15:50

Tennelus & parvula μοιάζουν γενικά.. Μάλλον το 2ο θα προτιμήσω (ανάλογα και τι θα βρω..), στην Tropica το έχει για εύκολο, και λέει ότι αντέχει και σε μαγάλες σκληρότητες..

Σε πιο χαμηλό, πιο χαλί? Θα τα καταφέρει λέτε κάτι άλλο? Cuba, π.χ.?

Πάνος 04-06-08 15:52

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από xontros (Μήνυμα 269550)
Tennelus & parvula μοιάζουν γενικά.. Μάλλον το 2ο θα προτιμήσω (ανάλογα και τι θα βρω..)

καμια σχεση το χαλι της παρβουλα με το χαλι του τενελους....
και στο χρωμα και στι σχημα....σκεψου και το γλωσσοστιγμα...μπορεις να δοκιμασεις...

xontros 04-06-08 16:01

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από panos-alex/polis (Μήνυμα 269552)
καμια σχεση το χαλι της παρβουλα με το χαλι του τενελους....

Εξηγείς λιγάκι? Οκ, πιο λεπτά φυλλαράκια έχει το parvula, και τα runners απ'ότι διαβάζω "σκάνε" πιο κοντά.. Ενώ το tennelus θέλει όπως λέει ο Νεοκλής "συμμάζεμα" για να απλώσει εκεί που θέλεις.. Καλά τα λέω?

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από panos-alex/polis (Μήνυμα 269552)
σκεψου και το γλωσσοστιγμα...μπορεις να δοκιμασεις...

http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=23079
Εδώ λένε ότι είναι πολύ δύσκολο στη συντήρηση.. Δηλαδή?

Πάνος 04-06-08 16:02

3 Συνημμένο(α)
μια ιδεα απο τα χαλακια που τωρα αρχιζουν να σχηματιζονται...
τενελους-παρβουλα-γλωσσο

νεοκλη το τενελους αυτο ειναι η ριζουλα που μου ειχες δωσει..επιασε τοπο..εε??

xontros 04-06-08 16:09

Για το glosso με φοβίζει λίγο αυτό:
Hardness tolerance: very soft-medium

Η συντήρηση που λένε, τι είναι? Τι το ιδιαίτερο θέλει?

Γιώργος06 04-06-08 16:12

και η glosso και το parvula φαινονται πολυ ωραία ! :)

κρατα και τα 2 μεχρι να αποφασισεις ποιο θελεις!! ;)
-------------------------
πολυ φως και διοξειδιο θελει..

τωρα οσον αφορα το μαλακό νερο εμενα μου αναπτυσονταν πολυ καλα σε μετριες σκληρότητες!

Πάνος 04-06-08 16:14

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από xontros (Μήνυμα 269559)
Για το glosso με φοβίζει λίγο αυτό:
Hardness tolerance: very soft-medium

Η συντήρηση που λένε, τι είναι? Τι το ιδιαίτερο θέλει?

να πω την αμαρτια μου δημητρη δεν ασχοληθηκα να δω ιδιαιτερες απαιτησεις...μου το χαρισαν (ευχαριστω δημητρη!!;)) και για καποιο διαστημα το ειχα στην επιφανεια μεχρι να βρω χωρο στον πυθμενα...εδω και λιγο καιρο το εχω φυτεψει...επειδη ηταν αρκετο εβαλα και στη μονομαχιερα που δεν εχω co2... καποια παλια φυλλα χαλασαν αλλα βγαινουν καινουρια....στα 2 ενυδρεια εχω σκληροτητες απο 7 εως 9

xontros 04-06-08 16:18

Ευχαριστώ για τις ιδέες.. θα κάνω και μία βόλτα στα μαγαζιά να δω τι παίζει, αλλά μάλλον για eleocharis με βλέπω.. Ευχαριστώ και πάλι!

Πάνος 04-06-08 16:23

1 Συνημμένο(α)
προσοχη μονο μην την πατησεις οπως εγω...eleocharis ζητησα και βρηκα ..και ηταν κοντουλα...λεω "ωραιο γρασιδακι"..αλλα δεν ηταν παρβουλα αλλα eleocharis acicularis...και κοιτα τωρα πως εγινε??:smt120

xontros 04-06-08 16:44

Ευχαριστώ Πάνο.. Το είχα τσεκάρει αυτό, είδα "A low-growing Eleocharis" στο site της Tropica, και το ψηλιάστηκα, και έμαθα για την acicularis (15-25cm)..

etomis 16-10-08 12:09

πολύ όμορφο και πολύ "ζωντανό" το ενυδρείο σου...έχεις μεράκι και φαίνεται!!

Μπράβο:smt041:smt041

Λιβέρης Σταύρος 16-10-08 17:33

Μια χαρά το ενυδρείο σου, να το χαίρεσαι. Τί συστάσεις να σου κάνουμε? Αστο να θεριέψει !!!
Ετσι βάζεται και πολλά φυτά για να ζηλεύουμε εμείς στη Ζάκυνθο. Το μόνο που φέρνουνε εδώ είναι κάτι σαπίμια στη κυριολεξία.

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 07:29.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01569 seconds with 10 queries