Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=19)
-   -   Κανουν κοιλια τα τζαμια σε RIO 180. Τι να κανω? (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=20947)

octania246 22-11-07 21:18

ακομα και αν κατασκευαζονται στην Κινα την γραμμη παραγωγης και ελενχου την εχει παλι η juwel και καμια εταιρια δεν ρισκαρει να χαλασει το ονομα της;)
βεβαια η απαντηση οντως ειναι λιγο περιεργη.
Ειναι σαν να μας λενε οτι και κινεζικο(καθαρο) ενυδρειο να παρουμε και να κανει μια μικρη κοιλιτσα δεν υπαρχει προβλημα..............:smt120:smt120

antonis_p 22-11-07 21:24

Δεν το βάζεις να το δούμε και εμείς! Πάντως πιο πολύ στέκει να είναι κατασκευαστικό πρόβλημα παρά να έγινε από το νερό. Επειδή γνωρίζω
από κατασκευή γυαλιού, η καμπυλότητα μπορεί πραγματικά να παρουσιαστεί
και όντως είναι απόλυτα ασφαλής. Απλά θα περίμενα ένα τέτοιο τζάμι
να πήγαινε για ανακύκλωση στο φούρνο παρασκευής του και όχι
προς διάθεση.

Να επισημάνω ότι από υδροστατικής πλευράς, η μέγιστη πίεση που ασκεί
το νερό στα τζάμια (κάθετη δύναμη στο τζάμι) είναι στη ΒΑΣΗ και όχι
επάνω (η δε συνιστώσα στα 2/3 του ολικού ύψους του τζαμιού από τη βάση).

Άρα δεν θα μπορούσε η καμπύλη να οφείλεται στο νερό, αφού η δύναμη
που ασκείται στο τζάμι στην επιφάνεια του νερού είναι μηδέν.
-------------------------
Τα κινέζικα προϊόντα ελέγχονται όντως από τις μεγάλες εταιρείες,
αλλά πολλές από αυτές έχουν χάσει τη μπάλλα.

leonm 22-11-07 21:49

Η ασήμαντη καμπύλωση που έχει (το δικό μου τουλάχιστον) δεν έχει καμία σχέση με την πίεση του νερού, απλώς η μεσαία κόντρα θάπρεπε νάταν 2-3mm κοντύτερη.

Stelios_Rjk 22-11-07 23:10

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από antonis_p (Μήνυμα 216284)
Δεν το βάζεις να το δούμε και εμείς!

Το ειχα βαλει και το εκανα edit και το εσβησα... Εγραφε καπου ρητα μεσα στο mail οτι απαγορευεται η αναδημοσιευση κτλ κτλ. Οποτε επειδη θεωρω το θεμα λεπτο και επειδη ποτε δεν ξερεις αφαιρεσα το mail.

orck 23-11-07 15:40

εγω θα ηθελα εαν μπορεις να βαλεις εδω τις φωτογραφιες που τραβηξες για να τους δειξεις το προβλημα στο email που εστειλες (προφανος δεν τιθεται θεμα απαγορευσης αναδημοσιευσης γιατι αναφερομαι στις δικες σου φωτογραφιες και σχεδιαγραμματα)

chrisb 23-11-07 16:01

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από antonis_p (Μήνυμα 216284)
...
Άρα δεν θα μπορούσε η καμπύλη να οφείλεται στο νερό, αφού η δύναμη
που ασκείται στο τζάμι στην επιφάνεια του νερού είναι μηδέν.

Κι όμως Αντώνη, σε δοκιμή στο δικό μου, αφαιρώντας λίγο νερό, η καμπυλότητα μειώνεται πολύ. Σίγουρα οι πιέσεις θα μεταφέρονται και μέσα στο ίδιο το υλικό και αφού από κάτω δεν μπορεί να καμπυλώσει, το κάνει μόνο από πάνω.

Stelios_Rjk 23-11-07 17:48

Οριστε και η φωτο

http://www.aquatek.gr/rimages/albums...os_rjk-rio.jpg

Αν θελει κανεις το autocad με τη φωτογραφια μεσα μπορω να του το στειλω μεσω mail γιατι ειναι 3ΜΒ.

steady 23-11-07 21:26

οντως ειναι αρκετη η καμπυλοτητα το εχεις γεμισμενο πανω πανω?ποσο καιρο το εχεις?

orck 23-11-07 21:40

τι πρεπει να κοιταξω για να δω την καμπυλοτητα; μου φαινεται ισιο...

andreas K 23-11-07 21:50

Δεν υπαρχει προβλημα...Μην το φοβασαι...

Stelios_Rjk 24-11-07 00:02

Εκει που ειναι η λαβη στο καπακι υπαρχει ενα κενο το οποιο δεν υπαρχει στις γωνιες. Εγω το εχω ουτε μηνα, ο προηγουμενος ιδιοκτητης δεν ξερω αλλα δεν φαινεται ταλαιπωρημένο.

antonis_p 27-11-07 07:32

Πολύ παράξενο. Εάν πάνω κάνει καμπυλότητα προς τα έξω στις δύο μεγάλες πλευρές, θα έπρεπε στις μικρές να μπαίνει προς τα μέσα ή γενικά να στρεβλώνει.

Η ΠΕΡΙΜΕΤΡΟΣ του ενυδρείου είναι σταθερή σαν μήκος. Πάντως, ούτε εγώ βλέπω το πρόβλημα. Μήπως φταίει το
καπάκι; Βάλε ένα χάρακα πάνω στο τζάμι να δούμε εάν έχει καμπύλη.

netblues 27-11-07 07:39

1 Συνημμένο(α)
Εμενα με ενοχλουσε περισσοτερο το γεγονος οτι η πλαστικη κοντρα μπορει να σπασει αν ακουμπησει καποιο βαρος πανω της..
Και ιδου η λυση

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 07:09.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01624 seconds with 10 queries