Τα νεότερα από την λίμνη μου: εκτός από τα βατράχια (τα οποία άρχισα να συμπαθώ :D ) τώρα έχει και νέο κάτοικο μια νεροχελώνα 10 εκ περίπου. :p
Αυτήν την αγάπησα από την πρώτη (και πολύ σύντομη) ματιά!!! Τι ξέρουμε για τις νεροχελώνες εκτός το ότι μπορούν να φάνε και κανένα ψάρι; |
Παράθεση:
νομιζω οτι στον τελευταιο αγωνα δρομου που δωσανε με το λαγο,νικησανε..αλλα πρεπει να υπηρξε μεγαλο παρασκηνιο,και καταφορη αδικια εις βαρος του λαγου..:rolleyes::D...αλλα αυτο ειναι μια αλλη ιστορια....... στην πραγματικοτητα τωρα,οι αξιαγαπητες νεροχελωνες πρεπει να συμβιωνουν με αρκετη προσοχη κατα τη γνωμη μου ιδιαιτερα σε εξωτερικο περιβαλλον οπως το δικο σου λουσιτα μου:p,και αυτο το λεω γνωριζοντας ποσο μεγαλο κακο μπορει να προξενησει στη πανιδα μας και εις βαρος των δικων μας ντοπιων ζωων ενα τετοιο ειδος εαν αφεθει ελευθερο η δραπετευσει.... γιαυτο λοιπον προσοχη μη σου ξεφυγει.....ειναι και ταχυτατο το ατιμο.....:cool::D |
Παράθεση:
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Ευχαριστώ, λέω να βγώ μαζί της :D .
|
Πολύ όμορφη η λιμνούλα σου αγαπητή lucy. Έχω και εγώ κήπο - στην Αθήνα βέβαια - και θα ήθελα πολύ κάποια στιγμή στο μέλλον να φτιάξω μία τέτοια λίμνη.
Αν δεν γίνομαι αδιάκριτη πόσο σου στοίχισε όλη η διαδικασία; |
Σ' ευχαριστώ!
Το μεγαλύτερο κόστος ήταν το νάιλον 60 €, με διαστάσεις 6*4. Ξόδεψα και 20 ευρώ για χαλίκι. Για φυτά δεν ξόδεψα τίποτα, έβαλα κλαδέματα από το ενυδρείο (τα οποία έχουν οργιάσει) και από το ποταμάκι που υπάρχει παρακάτω. Στο κόστος όμως πρέπει να υπολογίσεις και φίλτρο ή κυκλοφοριτή, των οποίων το κόστος δεν το ξέρω, γιατί δεν έβαλα ακόμα. Να ξέρεις όμως ότι κάνω συχνές αλλαγές νερού. Εύχομαι καλή επιτυχία με την μέλλουσα λιμνούλα σου!!! |
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σου lucy. Θα φτιάξω σίγουρα κάποια στιγμή.
Είναι ωραίο να βάζεις και φωτογραφίες όσο περνάει ο καιρός για να βλέπουμε και την εξέλιξή της. :) |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Είναι η πρώτη η γραμμωτή. Αφού τρώει βατράχια είναι καλοδεχούμενη :D Ευχαριστώ! Τα λέμε από Δευτέρα! |
1 Συνημμένο(α)
Τελικά έκανα λάθος. Η χελωνίτσα μου είναι Emys Orbicularis η στικτή. Όταν την πρωτοείδα (για μια στιγμή μόνο) είδα το κεφάλι της και μπερδεύτηκα. Τώρα όμως είμαι σίγουρη αφού κατάφερα να την ΠΙΑΣΩ!!!!
Έχει αρκετά μακριά ουρίτσα, λέτε να είναι χελωνίτσος; Αν ναι θα τον λέω Όρμπι, αλλιώς θα την λέω Έμυ! :D |
Παράθεση:
|
που μπορω να βρω μια;
|
Παράθεση:
|
1 Συνημμένο(α)
Δείτε ακόμα μία φωτογραφία! :smt041 Χαίρομαι σαν μωρό για την χελωνίτσα μου!
Δεν μου είπες Ηλία, αγόρι είναι ή κορίτσι; Και κάτι ακόμα, έχει εχθρούς; μήπως πρέπει να προσέξω κάτι; Μάλλον πρέπει να μελετήσω το λιγκ που μου έδωσες παραπάνω, αλλά λίγο με δυσκολεύουν τα αγγλικά. |
Παράθεση:
|
Τι να σου πω! Ίσως να μου το έδωσαν φθηνά γιατί δεν είναι ενιαίο κομμάτι, αλλά λωρίδες ενωμένες.
|
Παράθεση:
Εχθρούς μέσα στην λίμνη σου... όχι, μόνο τίποτα σκυλιά μην την δουν. Το λινκ που σου έδωσα έχει μόνο καταγραφές εξάπλωσης από ερπετά των βαλκανίων και όχι πληροφορίες. Στέλνω καταγραφές κι εγώ εκεί. ΠΛηροφορίες ίσως βρούμε σε κάποιο ξένο site. Αυτο που ήθελα να ρωτήσω είναι αν ξέρεις από πόσο μακρυά έχει έρθει. Ξέρεις εκεί κοντά κάποιον οικότοπο αυτής της χελώνας? Έχει ενδιαφέρον να μάθουμε τι απόσταση έκανε για να έρθει στην λίμνη σου και πως ήξερε που να πάει... |
Παράθεση:
Το κοντινότερο σημείο με νερό είναι περίπου 400-500 μέτρα μακριά και είναι το κεντρικό στραγγιστικό κανάλι της περιοχής. Ποτάμι υπάρχει στο1-1,5 χλμ. Το σημαντικό όμως είναι ότι η λιμνούλα μου είναι δίπλα σε στραγγιστικό κανάλι, και το καλοκαίρι με τα ποτίσματα είναι συχνά γεμάτο. Οπότε με μια λιμνούλα στη μέση ενός αρδευτικού - στραγγιστικού δικτύου, είναι δύσκολο να ξέρουμε. Υπάρχει και ένας "παράδεισος" νεροχελώνων 4-5 χλμ. μακριά, μια λίμνη που έφτιαξαν για πότισμα, αλλά ποτέ δεν πρόσεξα το είδος. Μόλις μάθω νεότερα θα σε ενημερώσω με π.μ. |
Παράθεση:
|
2 Συνημμένο(α)
Έντομα, βατράχια, χελώνες και τώρα ήρθε η σειρά του φιδιού.
Στην αρχή χάρηκα, όσο κι αν σας φαίνετε κουφό, αλλά τώρα που τα ψάρια άρχισαν να μετριούνται στα δάχτυλα, τώρα ετοιμάζω παγίδα για να τον πιάσω τον "κατηραμένο όφη"!!! Όχι δεν θα τον σκοτώσω, θα με σκότωνε ο γιός μου, κι άλλωστε, εδώ και καιρό, άρχισα να βλέπω με άλλο μάτι τα φίδια. Αν καταφέρω και τον πιάσω, θα μετακομήσει σε ένα μεγάλο ταμιευτήρα νερού και θα το ρίξει στην βιοπάλη! Η ρέμπελη ζωή με τους βασιλικούς μεζέδες θα πάρει τέλος :D ... ελπίζω!!! Νά το το καθαρματάκι ... που θα το έβρισκα πολύ συμπαθητικό αν δεν τρεφόταν με τα χρυσόψαρά μου!!!! |
Καλή επιτυχία στο "κυνήγι":D
|
Είναι ένα Natrix natrix, μπορείς να στήσεις καρτέρι ακίνητη και να το πιάσεις με τα χέρια μόλις πλησιάσει. Μην το αφήσεις σε μέρος που δεν θα μπορεί να φύγει αν θέλει.
ά... και ετοιμάσου για μιά ωραία μυρωδιά μόλις το πιάσεις :D |
Παράθεση:
|
χαχαχα!
του φιδιού σίγουρα.:D |
M' αρέσει η σιγουριά σου :D:D:D Lucy χωρίς παρεξήγηση εε? :D
|
Lucy καλη επιτυχια με τον "κατηραμενο οφη".Να ησυχασουν και τα ψαρακια σου.Ετοιμο μεζε εβρισκε ο τεμπελακος εκει μεσα.:D
|
Κώστα Ηλία Μαρία σας ευχαριστώ!!!
Ηλία η μυρωδιά θα μείνει στα χέρια μου και μετά το πλύσιμο; θα την αντέξω; ... άσε ... καλύτερα η παγίδα! Μανώλη ... ρε ελεμέ άντρα, δεν ντρέπεσαι; :smt019 Κάποτε για να "εκδικηθώ" τον άντρα μου, για κάτι που έκανε, πήρα τήν ... γεμάτη πάνα του μωρού, και την έβαλα κάτω από το μαξιλάρι που κοιμόταν! :smt029 Πρόσεχε γιατί δεν ξέρεις τι μπορεί να βρεις κάτω από το μαξιλάρι σου!!! :smt029 Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να είμαστε ...σίγουροι :smt108 .... παντα χωρίς παρεξήγηση :D :D :D ;) |
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 11:21. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board