Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Bettas (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=39)
-   -   ΒΕΤΤΑ ....επιτέλους (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=14604)

crazyio 16-12-06 20:48

Αρκεί να μην το χτυπάει άμμεσα το φώς του ήλιου ;)

georgetax 16-12-06 20:50

ούτε λίγο?θα εχω κλειστά τα στόρια τότε.με τις ώρες διάρκειας και μεταξύ ποιον ωρών τι προτείνεται?

Mariel 17-12-06 03:34

οι ωρες εχουν να κανουν καθαρα μ'εσενα,δηλαδη ποτε θα εισαι εσυ σπιτι να τον θαυμαζεις,οποτε τοτε συμφερει να ειναι και τα φωτα ανοιχτα ;) μπορεις να τα εχεις ανοιχτα γυρω στις10-12 ωρες.

georgetax 17-12-06 12:59

πηρα ενα ενυδρειο 15 λιτ.και εχει μια λαμπα λαμπακι δλδ αυτα τισ νυχτός 23w σαν κερακι αναβει.ενα πεθαμενο φως και το κακο ειναι οτι ειναι πλαστικό μάπα το καπακι και αν βαλω μεγαλύτερη θα καεί όλο το πλαστικό

:smt026mariel εγω γυρναω απο την δουλεια στι 6 το απογευμα.εκεινη την ωρα νυχτώνει και το καταλαβενει αυτο το ψαρια που εχει φαει ολη την μερα.μολισ γυρναω να του εχω και το φωσ αλλες 10 ωρες τη μερα θα ειναι αυτη?δεν θα υπαρχει κυκλος μερας νυχτας.λεω για χρονοδιακοπτη να τον προλαβενω και εγω με το φως.αν λεω κατι ασχετο σας παρακαλω διορθωστε με:smt069:smt069

εβαλα σε λειτουργια σημερα το φιλτρο σπογγου (χωρισ τον μονομαχο ενοοειτε)αλλα μου φαινεται πολυ μεγαλη η ροη του πολυ δυνατο ρευμα.200 λ/ω σε 15 λιτ.πωσ μπορω να "μπουκωσω" λιγο την ροη του.ξερεται κατι γιαυτο?να βαλω κατι μπροστα του ενα βραχακι π.χ.οτι ξερεται παρακλω βοηθειστε:smt039:smt039:smt039:smt039

DimmyF 17-12-06 21:35

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από georgetax (Μήνυμα 143882)
200 λ/ω σε 15 λιτ.

:smt119 :smt119 :smt119
Έλεος!!

Δε ρυθμίζει κάπως η ροή του??

georgetax 18-12-06 13:27

οχι ειναι πολυ απλο και δυστυχώς τα λεφτα δεν εφταναν για ενα φιλτρο μικρο ρυθμιζόμενο.:(:(:(:( καμια προταση για το προβλημα μοθ?

Maverick 18-12-06 15:00

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από georgetax (Μήνυμα 144088)
οχι ειναι πολυ απλο και δυστυχώς τα λεφτα δεν εφταναν για ενα φιλτρο μικρο ρυθμιζόμενο.:(:(:(:( καμια προταση για το προβλημα μοθ?

Βγάλτο...;) Δεν ξέρω τι μπορείς να κάνεις για να μειωθεί η ροή, αλλά είναι πολλά τα 200λ/ώρα για 15αρι ενυδρείο και ειδικά με μονομάχο... Θα μπορούσες να βάλεις ένα απλό φίλτρο σπόγγου με αερόπετρα που έχει μικρή ροή, ή να μη βάλεις καθόλου και να κάνεις πιο συχνές αλλαγές νερού...

PascM 18-12-06 15:15

Μήπως να μας έλεγες ποιο φιλτάκι είναι ίσως σκεφτούμε κάποια πατέντα!

georgetax 18-12-06 15:30

barracuda 200 λεγεται.

tsikis 18-12-06 23:01

Στα περισσότερα καταστήματα το βλέπω συχνά...

http://www.hagen.com/uk/aquatic/prod...01001300030401

Το πήρα και βρήκα την υγειά μου στο ενυδρείο του μικρού μου όσον αφορά την ροή.
Αγοράζοντας εκ των υστέρων και ένα spray bar της EHEIM (και αφού πρώτα το κόντυνα μιας και δεν χώραγε στο 16λιτρο) ΄ριχνω το νερό στην επιφάνεια πιάνοντας το μήκος του ενυδρείου με εξαιρετικά χαμηλή ροή.
Η ροή με τον καιρό μειώθηκε κι'άλλο σε ακόμη πιο ικανοποιητικά επίπεδα.

Υπόψιν...έχει και ρυθμιστή έντασης ροής...

Αν θυμάμαι καλά κοστίζει γύρω στα 11-15 ευρά μάξιμουμ!!!!!

georgetax 18-12-06 23:53

φιλε μου αν διαβασα καλα στο σιτε που μου εστειλες το φιλτρο σου ειναι 220 λ/ ω.εγω εχω 200 λ/ ω.αυτο ομωσ με το spray bar της EHEIM δνε καταλαβα τι ειναι.και που βοηθαει?
σημερα δοκιμασα και τα αποξηραμενα σκουλληκια τισ σερα και τρελαθηκε τα τρωει σαν τρελοσ.εγω μεχρι τωρα ειχα τισ τετρα το tetra prima complete food. mid-water and bottom feeding tripical fish.
ειναι καλο αυτο τισ τετρα που εχω????????
γιατι σημερα ειδα και ενα αλλο τισ τετρα που εγραφε για βεττα αλλα δεν θυμαμε πωσ ακριβωσ λεγοταν μαλλον bettamin flakes.ειναι καλη αυτη η τροφη??????

Mariel 19-12-06 12:08

της τετρα δεν την εχω δοκιμασει ποτε,αυτη ομως που συστηνω ανεπιφυλακτα ειναι η betta attison pro της ocean nutrition

stav 19-12-06 12:48

Υπαρχει το μικρο φιλτρο της ELITE μεχρι 19 λιτρα που εχει χαμηλη ροη.

tsikis 19-12-06 15:48

2 Συνημμένο(α)
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από georgetax (Μήνυμα 144192)
φιλε μου αν διαβασα καλα στο σιτε που μου εστειλες το φιλτρο σου ειναι 220 λ/ ω.εγω εχω 200 λ/ ω.αυτο ομωσ με το spray bar της EHEIM δνε καταλαβα τι ειναι.και που βοηθαει?

Όπως βλέπεις και από τις φώτο δεν υπάρχει μεγάλη ροή.
Ο μονομάχος κολυμπάει άνετα χωρίς να τον παρασύρουν τα ρεύματα που δημιουργεί το φίλτρο.
Όπως έγραψα υπάρχει ρυθμιστής έντασης ροής ο οποίος στη χαμηλή σκάλα απλά σπρώχνει το νερό στην έξοδο.

Αν βγάλω το φίλτρο από το νερό (π.χ όταν το καθαρίζω) και μετά το ξαναβάλω σε λειτουργία κάνει γύρω στα 2 λεπτά μέχρι να εμφανιστεί συνεχή ροή στην έξοδο (πάντα με την diy κατασκευή που έχω κάνει).
Φαντάσου για τι ροή μιλάω.

Βέβαια έτσι έπραξα εγώ και μιλάω για την εμπειρία μου.
Δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως σε συμβουλεύω να κάνεις το ίδιο..:smt018
Κρίνε και αποφάσισε...:) :)

Εδώ και ένα βίντεο της ροής....
--------------------------------------------
Επίσης παραθέτω τί γράφει στη σελίδα ο κατασκευαστής στα αγγλικά και πως μεταφράζεται στο systran

Αγγλικά

- 220lph
- 220 V
- 50 Hz
- One only 1/8" hose adapter
- One only Venturi diffuser adapter
- 200 mm 1/8" tubing with noise muffler
- With 6' SPT-2 electrical cord
- Packaged in clamshell blister with colorful display card

ELITE Mini underwater filter is designed specifically for small aquarium up to 20 L. It's compact size makes the filter easy to conceal in any setting. The ELITE Mini comes complete with a foam filter insert, ideal for mechanical and biological filtration.

The ELITE Mini underwater filter features a venturi with valve, when added aeration is desired. As well the filter is equipped with an adjustable output diverter and flow control these two functions gives you the flexibility of diverting the water flow into various locations and at the same time regulate the output volume.

Ελλήνικά (απο systran)

- 220lph - 220 Β - 50 Hz - Ένας μόνο 1/8 " προσαρμοστής μανικών - Ένας μόνο Venturi προσαρμοστής διασκορπιστών - σωλήνωση 200 χιλ. 1/8 " με το κασκόλ θορύβου - Με το ηλεκτρικό σκοινί 6 " spt-2 - Συσκευασμένος στη φουσκάλα clamshell με τη ζωηρόχρωμη κάρτα επίδειξης Το μίνι υποβρύχιο φίλτρο ΕΛΙΤ σχεδιάζεται συγκεκριμένα για το μικρό ενυδρείο μέχρι 20 Λ. Είναι συμπαγές μέγεθος καθιστά το φίλτρο εύκολο να κρύψει σε οποιαδήποτε ρύθμιση. Η ΕΛΙΤ μίνι έρχεται πλήρης με ένα ένθετο φίλτρων αφρού, ιδανικό για τη μηχανική και βιολογική διήθηση. Το μίνι υποβρύχιο φίλτρο ΕΛΙΤ χαρακτηρίζει venturi με τη βαλβίδα, όταν επιδιώκεται ο προστιθέμενος αερισμός. Επίσης το φίλτρο είναι εξοπλισμένο με έναν διευθετήσιμο παραγωγής diverter και ροής έλεγχο που αυτές οι δύο λειτουργίες σας δίνουν την ευελιξία της παρέκκλισης της ροής του νερού στις διάφορες θέσεις και ρυθμίζουν συγχρόνως τον όγκο παραγωγής.

Sorry για το μακροσκελές μήνυμα!!! :D :D :D

georgetax 19-12-06 18:37

καλα επαθα πλακα.πληρησ ενημερωση :p να σαι καλα tsikis θα την ψάξω λιγο την δουλεια οσον αφορα το φιλτρο ευχαριστω πολυυυυυυυυυυυυυυυυυυ+-6+-6

klaz 19-12-06 18:43

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από georgetax (Μήνυμα 144302)
καλα επαθα πλακα.πληρησ ενημερωση :p να σαι καλα tsikis

ετσι,ειναι ο φιλος tsikis ,μεγας βοηθος.!!!!για αυτο και ειναι καλος φιλος και αξιαγαπητος....(προσπαθω να σε γλυψω για το τελειο μπαννερ που μου εφτιαξες...μπαγασα..!!!:rolleyes::smt114:smt049:sm t049:smt049:smt049:smt060:smt039)

georgetax 19-12-06 19:07

τωρα αν πω οτι θελω και εγω ενα τετοιο μπαννερ τι γλύψιμο πρεπει να κανω?:D:D:D:D.ναι ειναι τελειος πανεξυπνος πολυ διαβασμενος(πως τα παω klaz θα πιασει το γλύψιμο?)
και οι συμβουλές του, οι απαντήσεις του γενικά ειναι πιο φιλικές και πιο κατανοητές απο μερικα αλλα μελη και αυτο το τελευταιο δεν ειναι χαβαλε.:cool::cool::cool::cool:

klaz 19-12-06 19:09

χεχε..σε καλο δρομο εισαι,αλλα μην το παρακανεις.....:D:D

georgetax 19-12-06 19:26

:p:p:pεννοειτε klaz κανω χαβαλέ εκεί που με παίρνει και πάντα με μέτρο.

tsikis 19-12-06 20:47

Δεν έκανα τίποτα παραπάνω από το να δώσω να καταλάβει ο οποιοσδήποτε που θα διαβάσει αυτό το άρθρο το τι έκανα εγώ..
Και ξαναλέω..

Δεν σημαίνει πως επειδή το έκανα εγώ είναι και το σωστό...
Δεν σημαίνει πως επειδή το έκανα εγώ πρέπει να το κάνουν όλοι...

Σε εμένα όμως δούλεψε οπότε........

Κρίνουμε και αποφασίζουμε...

Όσον αφορά τις φώτο και το βιντεάκι απλά όφειλα να αποδείξω αυτά που γράφω...
Έτσι κάνω πάντα!!!! :p :p :p

georgetax 19-12-06 20:52

εχεισ απολυτο δικιο και ειναι καλο πιστευω ενασ πολυ αρχαριοσ σαν και εμενα και οπωσ πολλα παιδια ακομα εδω μεσα να παιρνουν πολλεσ ιδεεσ και να αποφασιζουν τι πραγματικα μπορουν και θελουν να κανουν καλυτερο για το ψαρακι τους.
Παράθεση:

Δεν σημαίνει πως επειδή το έκανα εγώ είναι και το σωστό...
Δεν σημαίνει πως επειδή το έκανα εγώ πρέπει να το κάνουν όλοι...

συμφωνω απολυτος και καλα κανεισ και το γραφεις.
tsikis τελικα εβαλεσ συγκατικο που ηθελες για τον μονομαχο σου?για καθαριστη αλγησ?

Takis 19-12-06 21:39

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από tsikis (Μήνυμα 144333)

Σε εμένα όμως δούλεψε οπότε........

Ειναι πολυ καλη ιδεα για να μην κανει δυνατη ροη το φιλτρο, αφου με τον τροπο αυτο το νερο βγαινει απο πιο πολλες μεριες με μικροτερη δυναμη.
Μια χαρα λυση!!!!

georgetax 27-12-06 19:13

Λοιπον εκανα πατεντα και χαμηλωσα την ροη του φιλτρου κατα πολυ.εβαλα λαστιχο στην εξοδο του φιλτρου και ανοιξα 2 τρυπεσ για να βγαινει το νερο αλλα μηπωσ αυτο προκαλέσει προβλημα στο φιλτρο?????μην κανει κανενα μπαμ καμια μερα??????????:confused::confused::confused::confu sed::confused::confused::confused:
θα βαλω φωτο αν μπορεσω.

georgetax 27-12-06 19:25

2 Συνημμένο(α)
λοιπον να και οι φωτο.ελπιζω να φαινεται το τι εκανα.
τι λετε παιδια καλα το εκανα η λετε να δημιουργηθεί πρόβλημα τωρα που το φίλτρο δεν τραβάει το ιδιο?

tsikis 28-12-06 14:36

Ανοιξε άλλη μια τρύπα για να μειωθει κι'άλλο η ροή...
Αν δεν έχει έξοδο διαφυγης το νερό (επειδή σωστά τάπωσες στο τέλος) η πίεση (ροή )μεγαλώνει (μόνο 2 τρύπες)..

Δεν έχει σχέση το τί τραβάει το φίλτρο με αυτό που έκανες...
Αυτό που σε ενδιαφέρει είναι η ένταση της ροής στην έξοδο....
Το φίλτρο θα τραβάει όσο του πεις.....

Maverick 28-12-06 18:25

Πολύ ωραίο φαίνεται, άνοιξε καμιά τρυπούλα ακόμα όπως λέει ο tsikis και θα είσαι οκ ;)

georgetax 29-12-06 01:15

ΤΟ εκανα και τελικα πετυχε σε εμενα.ελπιζω τωρα να τελειωσω με το στρωσιμο και να βαλω μεσα τον μονομαχο μου.και ευχομαι οταν τον βαλω να κανει μεγαλύτερες φωλιες απο οτι του tsikis :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

α)Υπάρχει περίπτωση ένας μονομάχος να είναι υγιέστατος αλλά να μην κάνει φωλια?
β)υπάρχει περίοδος γονιμότητας - αναπαραγωγής η είναι συνεχεία σε φάση ζευγαρώματος?

Mariel 30-12-06 02:25

συνηθως κανουν φωλια,βεβαια μπορει να μεσολαβησει καποιο διαστημα αφου του χαλασει η φωλια λογω αλλαγης νερου μεχρι να ξανακανει.καποιες φορες επισης οταν δε βλεπουν καθολου αλλον αρσενικο η καθρεφτακι,σταματανε να φτιαχνουν φωλια λογω ανιας.

περιοδος αναπαραγωγης βασικα δεν υπαρχει.παντα ζευγαρωνουν :D

DimmyF 30-12-06 04:57

οι τρυπούλες που έκανες προς τα που κοιτάνε? Προς τα κάτω κ λίγο εμπρός θα πρότεινα

georgetax 30-12-06 12:37

οι τρυπουλες κοιτανε προσ την επιφανεια για να αναταραζουν και πολυ λιγο το νερο.να τισ χαμηλωσω λιγο λετε?προς τα κατω?

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 11:13.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,02236 seconds with 10 queries