Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Bettas (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=39)
-   -   τι τροφη χρησιμοποιειτε? (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=10836)

apollo 23-08-07 17:01

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από iogi (Μήνυμα 191489)
Pellets Atison's Betta Pro και Seachem.

Προχθές πήρα από το τοπικό πετσοπ Betta Banquet της Seachem γιατί από οτι φαίνεται είναι πολύ καλύτερη τροφή από τα bloodworms αλλά και για αλλαγή. Απ' ότι φαίνεται όμως ο φιλαράκος μου "σαν να δυσκολεύεται" να το φάει. Στην αρχή το βουτάει αλλά το κρατάει στο στόμα του προφανώς μέχρι να μαλακώσει λίγο και μετά το καταπίνει. Το πρόβλημα είναι οτι αν του ρίξω 3-4 pellets όσπου να φάει τις 2 οι άλλες δυο πάνε στον πάτο του ενυδρείου και "τις χάνει".
Έτσι ή πρέπει να τις ρίχνω μία-μία ή να συνεχίσω με τα αποξηραμένα bloodworms.

Είναι φυσιολογικό να βουλιάζουν τόσο γρήγορα τα pellets? ο δικός σας μονομάχος τα τρώει πιο γρήγορα??? Μήπως ο δικός μου είναι συνιθισμένος στα μαλακά bloodworm γι' αυτό δυσκολεύεται με τα σκληρά pellets? Να τον συνεχίσω με pellets μέχρι να συνιθίσει???

Για πείτε μια κουβέντα διότι είναι η πρώτη φορά με betta και δεν κατέχω και πολλά.

Ευχαριστώ.

PascM 23-08-07 17:02

Φίλε μας τάϊζε λιγότερο! Τα pellets αυτά θέλουν απο ένα ή το πολύ δυο και ο μονομάχος σου θα είναι χορτάτος!!!

apollo 24-08-07 10:43

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από PascM (Μήνυμα 194855)
Φίλε μας τάϊζε λιγότερο! Τα pellets αυτά θέλουν απο ένα ή το πολύ δυο και ο μονομάχος σου θα είναι χορτάτος!!!

OK thank you!!!!! άντε κι ανυσήχισα!!!!

Eustratios 24-08-07 11:39

Κι εγω που χρησιμοποιω κατεψυγμενη,ζωντανη και σε κοκους τι να ψηφισω?

PascM 25-08-07 08:48

:D την τελευταία επιλογή!!!

Γιάννης 09-10-07 16:21

Εγω τον ταιζω μονο nutron bloodworms. Αυτα που δωσαν στο pet shop.
Λετε να τα βαρεθηκε γι'αυτο δεν τρωει πολυ τελευταια?
Υπαρχει περιπτωση να αλοιωθει η τροφη που ειναι ανοικτη 7 μηνες?
Προτινετε να του παρω καποια αλλη τροφη?
Τρωει εντομα που μπορω να βρω στο σπιτι? Ενα κουνουπι πχ?

iogi 12-12-07 04:46

apollo sorry μόλις τώρα είδα το post:(

Δεν έχω παρατηρήσει να βυθίζονται τα pellets, ίσως οι δικοί μου μονομάχοι να ήταν πιό γρήγοροι;) Τώρα βρήκα και Hikari Betta Bio Gold (πάλι κόκκους) που στο εξωτερικό την θεωρούν επίσης πολύ καλή τροφή!

Maverick τα ολλανδικά κατεψυγμένα είναι Van Gerven? Είναι πολύ καλά, τα τιμούν ιδιαιτέρως μονομάχοι, μελανοταινίες, καρδινάλιοι και φυσικά το παφεράκι!
-------------------------
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Γιάννης (Μήνυμα 205260)
Εγω τον ταιζω μονο nutron bloodworms. Αυτα που δωσαν στο pet shop.
Λετε να τα βαρεθηκε γι'αυτο δεν τρωει πολυ τελευταια?
Υπαρχει περιπτωση να αλοιωθει η τροφη που ειναι ανοικτη 7 μηνες?
Προτινετε να του παρω καποια αλλη τροφη?
Τρωει εντομα που μπορω να βρω στο σπιτι? Ενα κουνουπι πχ?

ΙΜΟ είναι καλύτερα να παίρνουμε όσο πιό μικρή συσκευασία τροφής βρίσκουμε, είναι λογικό να χάνονται με την πάροδο του χρόνου τα θρεπτικά συστατικά αφού ανοιχτεί. Η Atison's Betta Pro, που από πολλούς θεωρείται από τις καλύτερες, δυστυχώς κυκλοφορεί σε συσκευασία τέρας για κάποιον που έχει έναν ή έστω λίγους μονομάχους. Αντιθέτως έχουν βγάλει σε λογικά μικρή συσκευασία την απλή Atison's Betta.
Οσο για το κουνούπι, πιστεύω πως θα μείνει μόνο το κεντρί!:)

betta-friend 14-12-07 20:26

εγω χρησιμοποιώ ξηρή τροφή της τετρα χωρίς κανένα απολίτως πρόβλημα:D :D :D :D :D :D :) :D

serifios 14-12-07 20:51

Bloodworms σε καθημερινη βαση με κοκκους για ενναλαγη και κουνουπια και μυγακια σε ημιθανη κατασταση (απο το χτυπο) για μεζεδακι που τον κανουν να τρελενεται!

delta66 07-01-08 08:59

FD bloodworms και 1-3 κουνουπια φρεσκα την ημερα και καμια φορα (σπανια) κανενα φλεικ.

giannio1976 19-04-08 01:54

Λογο του οτι ημαι καινουργιος στον χωρο δεν γνωριζω πολλα πραγματα εγω του δινω αποξηραμενο σκουληκι και τροφη της tetra που εχει διαφορα μεσα.Εδω στα χανια ειναι δυσκολο να βρουμε αυτα που αναφερατε.μηπως γνωριζετε κανενα μαγαζι που να τα στελνει;

delta66 19-04-08 07:19

Ενιοτε εχουμε και μεζε.

http://www.youtube.com/watch?v=Dl2UO...A7DA1&index=14

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 14:30.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01457 seconds with 10 queries